Sfârșit de admitere la Universitatea Suceava

Locurile bugetate – ocupate toate, cele cu taxă, mai puțin

După sesiunea de toamnă, la Universitatea Suceava s-au ocupat toate locurile bugetate rămase neocupate din vară și o parte din cele cu taxă, la studii de licență, iar situația se prezintă destul de bine la ID și la masterat.
 

Adrian GRAUR

Rectorul Universității, Adrian Graur, ne-a precizat că admiterea de anul acesta a fost dezavantajată de „modul în care a decurs bacalaureatul”, de faptul că mulți absolvenți de liceu au plecat să studieze în străinătate și de faptul că universitatea a trebuit să se încadreze în limitările numărului de locuri impus de ARACIS. Rectorul Graur a mai spus că nici în sesiunea de toamnă recent încheiată nu s-a putut da admitere la cele două specialități de medicină incluse în premieră anul acesta, întrucât nu a fost emisă Hotărârea de Guvern respectivă. Potrivit datelor universității, în a doua sesiune, la studii de licență, pe cele 137 locuri bugetate rămase și cele 1232 cu taxă s-au înscris 540 de candidați în total, iar până acum s-au înmatriculat 341. La Învățământul la Distanță, unde erau 173 de locuri, s-au înscris 168 de candidați și s-au înmatriculat 97. La masterat, pentru care a fost admitere doar în a doua sesiune, au fost 340 de locuri bugetate și 1240 cu taxă, pe care s-au înscris 1322 candidați și s-au înmatriculat 772.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: