Sfârșit de admitere la Universitatea Suceava

Locurile bugetate – ocupate toate, cele cu taxă, mai puțin

După sesiunea de toamnă, la Universitatea Suceava s-au ocupat toate locurile bugetate rămase neocupate din vară și o parte din cele cu taxă, la studii de licență, iar situația se prezintă destul de bine la ID și la masterat.
 

Adrian GRAUR

Rectorul Universității, Adrian Graur, ne-a precizat că admiterea de anul acesta a fost dezavantajată de „modul în care a decurs bacalaureatul”, de faptul că mulți absolvenți de liceu au plecat să studieze în străinătate și de faptul că universitatea a trebuit să se încadreze în limitările numărului de locuri impus de ARACIS. Rectorul Graur a mai spus că nici în sesiunea de toamnă recent încheiată nu s-a putut da admitere la cele două specialități de medicină incluse în premieră anul acesta, întrucât nu a fost emisă Hotărârea de Guvern respectivă. Potrivit datelor universității, în a doua sesiune, la studii de licență, pe cele 137 locuri bugetate rămase și cele 1232 cu taxă s-au înscris 540 de candidați în total, iar până acum s-au înmatriculat 341. La Învățământul la Distanță, unde erau 173 de locuri, s-au înscris 168 de candidați și s-au înmatriculat 97. La masterat, pentru care a fost admitere doar în a doua sesiune, au fost 340 de locuri bugetate și 1240 cu taxă, pe care s-au înscris 1322 candidați și s-au înmatriculat 772.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI