Cinci focuri de armă la frontieră pentru 6000 de pachete de țigări

În ziua de 20.09.2011, ora 19.50, pe timpul executării unei misiuni specifice, un echipaj de doi polițiști din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei a observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care se deplasau prin pădure, dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând în spate mai multe colete voluminoase.
 

Persoanele în cauză au fost somate de ce doi polițiști de frontieră să stea pe loc, însă au ignorat avertismentul și au încercat să fugă, profitând de terenul accidentat și împădurit. A fost nevoie să se folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, informează un comunicat al IJPF Suceava, reușindu-se astfel reținerea unui cetățean român (Radu V., în vârstă de 29 de ani, din Bobeica – Izvoarele Sucevei). În zona unde a fost reținut tânărul, s-au descoperit 5 colete ce conțineau 6.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană. Polițiștii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și deținere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 50.400 lei, a fost reținută în vederea confiscării. În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului și documentarea întregii activități infracționale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI