Se intră în fronturile de lucru la cel de-al cincilea proiect POR al Sucevei

> Conform contractului, execuția cu finanțare europeană la reabilitarea infrastructurii rutiere va ține până la finele lui 2012
 

Zilele acestea sunt deschise mai multe fronturi de lucru în cadrul ultimului proiect din totalul de cinci pentru care Primăria Suceava a obținut finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR), grație calității de pol urban de dezvoltare pe care municipiul reședință o are. Primarul Ion Lungu a declarat, după comandamentul de ieri cu constructorii, că este vorba despre atacarea lucrărilor de pe bulevardul Sofia Vicoveanca, de la intrarea dinspre Fălticeni în municipiu; strada Mitropoliei, spre Ipotești, precum și de pe străzile Cpt. Grigore Andrei, Victor Babeș și Plevnei din Burdujeni-sat. De asemenea, în reabilitare intră parcurile din preajma Gării Ițcani și sediului Primăriei din cartierul Burdujeni. „În sfârșit, a pornit și al cincilea proiect din cadrul Programului Operațional Regional, respectiv acela, atât de așteptat, de reparare a străzilor din municipiul Suceava. Așa cum am hotărât, proiectul a început din mai multe locuri”, transmite edilul-șef. Ion Lungu a subliniat că să se speră într-o vreme favorabilă, astfel încât în această toamnă să fie efectuate cât mai multe intervenții și să fie recuperată întârzierea de aproape 5 luni cauzată de contestațiile la licitațiile de desemnare a executantului. Indicatorii economici inițiali pentru proiectul de reabilitare au fost de circa 50 de milioane de lei, însă, după contestații, consorțiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica a sublicitat, câștigând cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei. Conform contractului, execuția din proiectul cu finanțare europeană în cadrul POR urmează a fi încheiată la finele lui 2012. Proiectul include modernizarea a 14 străzi, inclusiv a magistralei rutiere principale, reabilitarea celor două parcuri amintite mai sus, etapa a doua de consolidare a podului de peste râul Suceava, reparații la pasajul CFR Burdujeni și amenajarea de stații modulare pentru transportul în comun.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI