Cabinetul medical din Poiana Micului are cel mai mare spor de zonă din județ: 64%

> Urmează, la distanță mare însă, cabinetele din Cârlibaba și Moldova Sulița
Pentru medicii de familie din mediul rural au fost stabilite și aprobate, săptămâna trecută, sporurile de zonă care se acordă anual, cel mai mare, de 64%, fiind obținut de cabinetul medical din Poiana Micului, informează Casa de Asigurări de Sănătate Suceava.
 

Potrivit șefului acestei instituții, ec. Victor Cristi Bleorțu, după Poiana Micului urmează două cabinete medicale din Cârlibaba și Moldova Sulița, care au obținut un spor de zonă de 36%, apoi 5 cabinete din comunele Izvoarele Sucevei, Valea Moldovei, Horodniceni, Ulma și Falcău, cu un spor de 32%. Alte 23 de cabinete medicale vor adăuga la bugetele proprii câte un spor cuprins între 22% și 30%, iar 63 de cabinete medicale, un spor cuprins între 14% și 20%. Sporurile au fost stabilite de o comisie formată din reprezentanți ai CAS, DSP, ai Colegiului Județean al Medicilor, ai Asociației Profesionale a Medicilor de Familie și Patronatului Județean al Medicilor de Familie, care alcătuiește anual lista cuprinzând cabinetele medicale la care se aplică sporul de zonă aferent localității unde se află cabinetul și procentul concret de majorare, stabilit conform unui ordin al MS și CNAS. Acest ordin cuprinde anumite criterii de încadrare a cabinetelor medicale din asistența medicala primară și din ambulatoriul de specialitate, în funcție de condițiile în care se desfășoară activitatea, iar sporul de zonă se stabilește pe baza unui punctaj obținut de fiecare cabinet medical, calculat în funcție de criteriile cuprinse în ordinul menționat. Sporul de zonă se adaugă la plata „per capita” „Pentru calculul punctajului, medicii de familie au depus la CAS o fișă tipizată, semnată de reprezentantul legal al cabinetului medical și vizată de primarul localității în care se află cabinetul medical, fișă care conține criteriile de încadrare a cabinetelor medicale în funcție de condițiile în care se desfășoară activitatea: condițiile de desfășurare a activității medicului în cabinetul medical (alimentare cu apă potabilă, încălzire cu combustibil solid, distanța față de cea mai apropiată localitate urbană), condițiile în care se acordă asistența medicală primară (dispersia populației, distanța dintre punctele extreme ale zonei deservite, dificultatea în deplasarea la domiciliul asiguraților), distanța dintre localitatea unde se află cabinetul medical și localitatea cea mai apropiată unde se află o structură de primire a urgențelor, numărul de asigurați înscriși pe lista medicului de familie pentru care contribuția la FNUASS se suportă de la bugetele locale și numărul redus de asigurați în localitățile din mediul rural pentru care s-a decis necesitatea existenței cabinetului medical”, a declarat președintele director general al CAS Suceava. Conform Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru pentru anii 2011-2012, numărul de puncte acordat medicilor de familie în raport cu numărul și structura pe grupe de vârstă a persoanelor înscrise asigurate (plata ,,per capita”) se majorează cu sporul de zonă obținut, astfel că bugetele cabinetelor respective sunt mai mari sau mai mici și în funcție de aceste sporuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: