E.ON ar putea lăsa fără gaze blocurile reabilitate termic

> Oficialii companiei atrag atenția că eventualele scurgeri de gaze se pot acumula între pereți și izolația proaspăt aplicată, existând pericolul unor explozii
 

Printr-o adresă către asociațiile de proprietari din municipiul Suceava, E.ON Gaz Distribuție avertizează că ar putea să-i lase fără gaze naturale pe proprietarii de apartamente din blocurile recent anvelopate termic. În adresa semnată de Cezar Mocanu, responsabil în cadrul Districtului nr. 1 Suceava al companiei, se arată că încetarea furnizării ar putea surveni pe 28 septembrie, în condițiile în care proprietarii din imobilele reabilitate termic nu aduc țevile de distribuire a gazelor naturale la suprafața izolației termice sub care au fost îngropate. Demersul invocă prevederile art. 8.28 al Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, cu ocazia anvelopării majorității blocurilor nefiind respectate indicațiile privind prinderea în termosistem a instalațiilor de utilizare. Oficialii E.ON atrag atenția că eventualele scurgeri de gaze se pot acumula între pereți și izolația proaspăt aplicată, existând pericolul unor explozii. „În cazul unor scăpări de gaze naturale la instalația de utilizare, acestea se vor infiltra între termosistem și fațada blocului, putându-se produce accidente nedorite. Dacă nu se iau măsuri de remediere, respectiv de scoatere a instalației din termosistem, societatea noastră va sista furnizarea gazelor naturale”, subliniază E.ON Gaz Distribuție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: