Sucevenii au depășit cu 35% suma alocată pentru „Casa verde”

> Este așteptată o redistribuire a fondurilor, sumele rămase disponibile urmând a fi orientate spre județele în care solicitările sunt mai mari
 

În cadrul sesiunii a doua a programului de finanțare “Casa verde” pentru persoane fizice au fost depuse 902 cereri, cu 289 mai multe față de cea dintâi sesiune, care s-a derulat în anul 2010 și în cuprinsul căreia au fost admise 557 de cereri de solicitări, informează comisarul-șef regional de mediu Diana Mihaela Gășpărel. Ea precizează că, anul trecut, sucevenii au depus proiecte pentru 3,492 milioane lei, suma aprobată fiind de 3,708 milioane de lei. În sesiunea din 2011, solicitările sunt cu aproximativ 35% mai mari decât în cea din 2010, respectiv de 5,416 milioane de lei. Deoarece plafonul a fost depășit, instituțiile responsabile din Suceava se așteaptă la o suplimentare sau o redistribuire de fonduri. „Suma aprobată pentru județul Suceava în cadrul acestui program a fost de 3,175 milioane de lei, după data de 15 iulie fiind propusă a se realiza o redistribuire a fondurilor, în sensul că sumele rămase disponibile se vor redistribui în județele în care solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate inițial. Acest lucru demonstrează un interes din ce în ce mai mare al cetățenilor pentru acest program ce-și propune să sprijine inițiativele – atât cele ale persoanelor fizice, cât și ale persoanelor juridice – de instalare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”, subliniază Diana Mihaela Gășpărel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: