În județul Suceava

Statisticile oficiale confirmă trendul ascendent al turismului

Numărul turiștilor care au vizitat județul nostru în luna iulie a acestui an a fost cu aproximativ 40% mai mare decât aceeași perioadă a anului 2010.
 

Datele au fost publicate în Buletinul Statistic Oficial al Județului Suceava și sunt de natură a evidenția, conform vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Vasile Ilie, „eforturile consistente pe care executivul județean le-a făcut până acum”. Vasile Ilie a declarat în cadrul unui seminar național desfășurat ieri la Suceava că acțiunile pe linia promovării județului Suceava ca destinație turistică au fost încununate de succes și că au început deja să dea roade: „Acțiunile întreprinse de CJ pe linie culturală – și aș menționa aici Festivalul European al Artelor «Ciprian Porumbescu» și Festivalul Medieval – alături de proiectele din turism, «Hora Bucovinei» și «Pelerin în Bucovina», au avut darul de a atrage atenția asupra județului Suceava și au condus la mărirea numărului de turiști”. Vicepreședintele CJ a mai spus că una dintre prioritățile șefului CJ, Gheorghe Flutur, a rămas atragerea de fonduri europene prin proiectele proprii ale CJ sau cele ale primăriilor din județ. „Avem azi peste 900 de proiecte finalizate sau în curs de finalizare care însumează undeva la 1 miliard de euro”, a explicat Vasile Ilie, menționând în final că acest lucru se vede foarte clar și în cifrele din statisticile oficiale care menționează utilizarea forței de muncă, numărul șomerilor înregistrați în iulie 2011 fiind de 10.514 față de 19.336 cât a cunoscut județul Suceava în luna iulie a anului trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: