La 10 ani, Valentin Bertea este deja un nume

Fălticeneanul Valentin Bertea este o prezență constantă pe scena multor festivaluri folclorice din România, reușind de fiecare dată să impresioneze prin prezența scenică, dar mai ales cu vocea sa, deși are numai 10 ani.
 

Valentin BERTEA

Săptămâna trecută, Valentin a fost prezent în trei festivaluri, la Toplița, Alba Iulia și, după cum v-am informat deja, la Sadova. Festivalul-concurs național al cântecului păstoresc ,,Miorița”, de la Toplița, este una dintre cele mai longevive manifestări artistice de acest gen din România, cu o vechime de 35 de ani. După două zile de concurs, miercuri, 7 septembrie, a avut loc Festivitatea de premiere și Gala laureaților, Valentin Bertea ocupând primul loc. Joi, tânărul interpret din Fălticeni a fost prezent la Alba Iulia, la unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din România, Festivalul național de folclor “Strugurele de Aur”. Deoarece concursul se adresează tinerilor peste 16 ani, pentru al treilea an consecutiv Valentin a fost invitat ca “mugur de tezaur” de Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii “Tezaur folcloric”. Fălticeneanul a primit aprecierea publicului, dar și a unor nume mari ale folclorului alături de care tânărul de doar 10 ani a fost prezent pe scenă – Mioara Velicu și Nicolae Furdui Iancu. Sâmbătă, 10 septembrie Valentin a urcat din nou pe podiumul de premiere obținând primul loc la Sadova, la Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular “Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediția a V a. Sâmbătă, 17 septembrie, Valentin Bertea va fi prezent, în direct, într-o emisiune folclorică de la Radio Iași.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: