Primarul Ion Lungu, solidar cu familiile calamitate de SGA Suceava

Solidar cu familiile din Ițcani calamitate în urma unei deversări inconștiente a acumulării Dragomirna, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a aflat, ieri dimineață, cu ajutoare, în cartierul nenorocit pe 7 septembrie, curent, de SGA Suceava.
 

Prin grija edilului-șef, au poposit, ieri, la Ițcani, 5,6 t de ciment și 5 t de var (oferite de General Construct), precum și 1600 mp de plăci OSB (donate de Agacon). „În zilele următoare, posibil în cursul zilei de mâine (n. red., astăzi), oamenii vor mai primi lemn, cherestea și alte materiale necesare. Vom aduce, de asemenea, balast, nisip, cât este nevoie, mașini întregi, materiale ce vor fi puse în fața porților oamenilor, să-și ia cât au ei nevoie, pentru că altfel e mai greu”, ne-a declarat Ion Lungu. Vești bune pentru sinistrații SGA și în ceea ce privește fondurile ce vor fi alocate de la bugetul local. „Am finalizat anchetele sociale, iar la începutul săptămânii viitoare vom stabili valorile sumelor cu care vor fi despăgubiți oamenii. În data de 29 septembrie, în ședința CL Suceava, vom aproba despăgubirile financiare pentru cetățenii din cartierul Ițcani. Chiar dacă nu este vina Primăriei Suceava, suntem alături de cetățenii din cartierul Ițcani, eu, personal, sunt solidar cu ei, și vom face tot ce putem pentru a diminua pagubele, iar ei să-și poată amenaja locuințele cât de cât, pentru a intra cu ele în iarnă. Nu vom putea acorda o despăgubire totală, nu numesc persoane, spun doar că e vorba de instituții, dar oamenii trebuie să se adreseze la cei care au creat paguba și discutăm de Apele Române”, a spus primarul. În Ițcani, în urma inundației create de SGA Suceava, au fost afectate 58 de gospodării, dintre care 32 au locuințele avariate. Materialele de construcții vor fi îndreptate către casele care au suferit distrugeri, despăgubiri urmând să primească toți cetățenii calamitați. Două familii (9 persoane) care locuiau într-o casă ce riscă prăbușirea în urma deversării SGA au fost mutate în locuințe sociale. MUGUR GEU P.S. Se pare că SGA intenționează să construiască/reconstruiască, pe speze proprii sau din sponsorizări, o altă casă, deoarece alți oameni care aveau locuință înainte de 7 septembrie riscă să rămână sub cerul liber.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: