Ministrul Traian Igaș nu s-a pronunțat ferm asupra desființării IJPF Suceava

Prin reorganizarea Poliției de frontieră, structurile din județul Suceava vor fi întărite conform specificului zonei. Declarația aparține ministrului de interne, Traian Igaș, și a fost făcută joi, în urma vizitei pe care a efectuat-o la sediul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Suceava.
 

În ceea ce privește desființarea IJPF Suceava, care are sediul la Rădăuți, și comasarea cu IJPF Satu Mare, Igaș a evitat să se pronunțe. El a spus că a venit în județul Suceava și pentru a vedea unitatea din Rădăuți, dotarea acestei unități. „Sigur că noi gândim un concept de reorganizare a Poliției de frontieră, dar pentru implementarea acestui concept mai e nevoie de puțin timp până să putem duce lucrurile la bun sfârșit”, a spus Igaș. Ministrul de interne a arătat că o decizie nu a fost luată și că situația este în discuție. „Vom discuta pe parcurs, dar cert este că ceea ce aveți astăzi aici nu va avea nimic de pierdut în ceea ce privește consistența. Ba, din contră, vrem să întărim structurile poliției de frontieră din această zonă, ținând cont de specificul locului, de ceea ce vedem că se desfășoară în fiecare zi în această zonă, mai exact traficul, în special cu produse din tutun”, a spus Igaș. El a mai arătat că, odată cu noul concept de reorganizare, atunci când vor fi restructurate anumite posturi din structurile birocratice, se va încerca suplimentarea în zona operativă „cu acei oameni care astăzi își desfășoară activitatea într-un birou sau altul”. Ministrul de interne a declarat, la începutul lunii august, în timpul unei vizite oficiale la structurile ministerului din Maramureș, că vrea ca activitatea Poliției de Frontieră de la granița cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmației, comasând inspectoratele de la Satu Mare și Suceava. “Vizita are loc în contextul aderării la Spațiul Schengen, dar și al reorganizării unor structuri teritoriale ale ministerului. Intenția noastră este de a comasa inspectoratele poliției de frontieră și de a avea doar un singur inspectorat pe granița cu Ucraina. Avem mai multe puncte de trecere a frontierei de stat, care aparțin de județele Satu Mare și Suceava, însă ne propunem ca întreaga activitate pe frontiera cu Ucraina să fie coordonată de la Sighetu Marmației. Polițiștii de frontieră de aici sunt profesioniști, iar instituția îndeplinește toate condițiile necesare”, a declarat la acea vreme Traian Igaș.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI