(J)unghiuri politice

GROS de FALCĂ

Rar mi-a fost dat să văd atâta mojicie într-un singur loc, într-o singură zi, la o singură persoană și aia nu oricare, ci chiar ministrul administrației și internelor, Traian Igaș. Persoana de care vă povestesc a fost prezentă joi, la Rădăuți, într-o vizită de lucru la Inspectoratul de Frontieră de aici, inspectorat pe care de altfel în urmă cu o lună a anunțat că îl va muta la Sighetu Marmației dintr-un motiv ce ține de mult mai buna pregătire a oamenilor de acolo. Asta nu comentez.
 

Voi comenta însă modul în care Traian Igaș s-a comportat la Rădăuți, atât timp cât presa a avut acces în preajma sa. În primul rând insul despre care vă spun a venit la întâlnirea cu presa, anunțată a avea lor în jurul orei 14, la ora 15 și un pic. A intrat în sala mică, unde îi înghesuiseră gazdele pe ziariști, și s-a așezat fix în capul mesei. Fără să schițeze măcar o urmă de scuză. Exact ca un barman care după ce iese din tură se așază la o masă în barul în care lucrează și așteaptă să fie servit frumos și respectuos de chelnerița cu care a făcut tura mai devreme. Și repede, că se grăbește. Partea frumoasă de aici începe, pentru că alături de Igaș au mai venit la conferința de presă și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, și șeful său pe linie de partid, în condițiile în care Igaș este vicepreședinte, iar Flutur prim-vicepreședinte al PDL, dar și prefectul Sorin Popescu, ambii în calitate de gazde. Și, cum Igaș nu schița nici măcar o idee că ar trebui băgați în seamă cei doi, Gheorghe Flutur a spus ironic la un moment dat: „domnu Igaș, atunci noi vă lăsăm cu presa…..”, dând să se retragă. Ministrul, de pe scaun, bineînțeles: „Vai, dar cum se poate, luați și voi un loc!” La sugestia unui ziarist, masa la care stătea Igaș a fost întoarsă pe laterală, tot prefectul și Gheorghe Flutur au făcut asta, și s-au putut așeza și gazdele. Iată omul!! Din punctul meu de vedere, Traian Igaș s-a purtat exact ca un fost tâmplar, care la vârsta de 24 de ani a reușit să ia bacalaureatul, dar nu sub Funeriu, că îl pica sigur, un tâmplar care nu poate demonstra dacă a fost acasă în primii săi șapte ani de viață, dar care printr-o ironie a sorții ajunge ministru. Nu am intenționat nicio secundă să îl apăr cumva pe Gheorghe Flutur. Sunt convins că o poate face singur. Însă obrăznicia și proasta creștere, care sunt ingrediente obligatorii celor care formează actualul Guvern BOC fără număr deranjează. Și Igaș nu are obrazul gros. El e GROS de FALCĂ. Prietenii Elenei Udrea știu de ce!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI