Este posibil ca noul Statut al polițiștilor să intre în vigoare anul viitor

Noul proiect de Statut al polițistului este în dezbatere publică și urmează ca în această toamnă să fie promovat în Guvern și apoi adoptat în Parlament, a declarat, joi, la Rădăuți, ministrul de interne, Traian Igaș.
 

„Să sperăm că începând cu 2012 să avem un nou Statut al polițistului, un Statut care să-l apere pe polițistul corect, pe polițistul cinstit, și nu pe acel polițist care din păcate este certat cu legea”, a spus Igaș. Solicitat să comenteze, într-o conferință de presă, despre situația celor 35 de polițiști de frontieră suceveni care vor fi disponibilizați în condițiile în care 42 de polițiști de frontieră ce sunt judecați în cazul mitei din Vama Siret nu pot fi disponibilizați, ministrul de interne a spus că acest tip de situații sunt în fiecare județ. „E vorba de Statutul polițistului care, atunci când a fost gândit, când a fost implementat, cei care l-au așezat în pagină s-au gândit să-i apere pe polițiști. Din punctul meu de vedere era un statut incomplet care, în acest moment, s-a adeverit că, pe de o parte îi ajută, dar pe altă parte îi încurcă pe polițiști”, a spus Igaș. El a arătat că până la adoptarea noului Statut al polițistului este obligat să respecte legislația care este în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: