A 19-a secție modernizată la Spitalul Județean

Anestezie Terapie Intensivă, o „reanimare cu condiții de vârf”

Pacienții internați în vechiul spațiu al secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Suceava au fost mutați de ieri în noul spațiu, complet reabilitat, modernizat și reamenajat în fosta secție Neurochirurgie, cu bani de la Guvern și Consiliul Județean. Dar înainte de mutarea pacienților, secția a fost vizitată de președintele CJ Gheorghe Flutur, care a fost însoțit de managerul Vasile Râmbu și de directorul medical Doina Elena Ganea, precum și de șeful secției ATI, dr. Dorin Stănescu, în prezența medicilor și asistenților de acolo.
 

„Secția de Anestezie este a 19-a secție modernizată din cele 23 existente la Spitalul Județean Suceava, iar pentru asta s-au alocat aproximativ 10 miliarde lei vechi, bani de la Guvern și de la CJ. Acum este una dintre cele mai moderne din țară și cred că e firesc să fie așa. S-a făcut și o dotare corespunzătoare pentru confortul pacienților de aici, dar și pentru a oferi condiții bune de lucru medicilor. În prezent se lucrează la 4 din cele 8 săli de operații care se modernizează și cred că vor fi gata pe la jumătatea lunii octombrie, și vom avea și acolo dotări moderne. Așteptăm ca populația să fie mulțumită și să nu existe incidente”, a spus Gheorghe Flutur, neuitând să mulțumească directorului și întregii echipe de conducere, precum și salariaților spitalului pentru încă un obiectiv atins. O secție de nivel „european” La rândul său directorul Râmbu a precizat că „ATI este cea mai grea și importantă secție”, iar în modernizarea ei a avut în vedere creșterea eficienței activităților specifice, a calității îngrijirii pacienților, reducerea riscurilor postoperatorii și recuperarea rapidă a bolnavilor, reducerea consumabilelor și a materialelor sanitare, utilizarea optimă a resurselor umane. Managerul nu a uitat să amintească președintelui CJ că secția mai are nevoie de încă 27 de paturi, care înseamnă alocarea a încă 4-5 miliarde lei. Președintele Gheorghe Flutur i-a spus directorului, la plecare, „fă o hârtie pentru paturi”, semn că lucrurile vor merge în direcția bună. Secția Anestezie Terapie Intensivă dispune acum de rezerve de 1-2 paturi, un salon septic cu 4 paturi și încă 2 saloane aseptice cu 9 și, respectiv, 10 paturi, facilitând sterilizarea fiecăruia ori de câte ori este nevoie și păstrând în funcțiune celălalt salon. Toate saloanele au fost dotate cu instalații complexe pentru fiecare pat, cuprinzând prize cu oxigen, vacuum, aer comprimat, butoane de alarmă, avertizoare de fum, iluminare artificială directă și indirectă conform standardelor, dar și naturală. Secția este dotată cu 9 paturi multifuncționale, 10 aspiratoare, 28 oxigenatoare, 10 paravane mobile, mobilier medical. „Am ajuns să avem la Reanimare condiții de vârf, astfel că avem șanse în plus să îngrijim pacienții, dar șansele cele mai mari sunt pentru pacienți. Secția e într-adevăr de nivel european și va putea fi acreditată”, a declarat șeful secției, dr. Dorin Stănescu. Tot în această perioadă se definitivează și lucrările de amenajare la sectorul chirurgie septic, valoarea lucrărilor fiind estimată la 126.167 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI