Deși se consideră că lucrările merg „nesperat de bine”

Reabilitarea fostului cinema „Modern” are nevoie de noi surse de finanțare

> Suntem în faza căutării, astfel încât să asigurăm ritmicitate în finanțare până la sfârșitul anului”, declară edilul-șef Ion Lungu
 

Cu toate că la reabilitarea fostului cinematograf „Modern” din municipiul Suceava se lucrează în ritm nesperat de bun, se pare că, pentru menținerea ritmului, sunt necesare noi surse de finanțare. Primarul Ion Lungu a făcut apel, ieri, la conducerea Consiliului Județean să identifice, la rându-i, fonduri pentru asigurarea continuității execuției. „La reabilitarea fostului cinema «Modern» lucrurile merg foarte bine, chiar nesperat de bine. În partea din spate, noua structură este scoasă de mult deasupra pământului și se lucrează la etaj. Avem o colaborare foarte bună cu dl Gheorghe Flutur, însă o spunem foarte clar, trebuie să mai găsim niște finanțări, inclusiv Consiliul Județean, pentru că o parte a acelui imobil este a acestuia, iar cealaltă, a Primăriei Suceava. Suntem în faza căutării unei finanțări, astfel încât să asigurăm ritmicitate în finanțare până la sfârșitul anului”, declară edilul-șef. Investiția totală se ridică la 8,4 milioane de lei, contribuție locală, a executivului județean și din fonduri guvernamentale, primarul estimând că intervențiile vor dura 2 ani. Reamintim, în urma licitației organizate de Primăria Suceava, execuția a fost încredințată firmei Civica Grup. Primele demersuri au fost concretizate după ce, în decembrie 2008, președintele Traian Băsescu a promulgat legea privind trecerea fostelor cinematografe din domeniul privat al statului și din administrarea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) în domeniul public și în administrarea autorităților publice locale. Lucrările de la fostul cinema „Modern” prevăd, printre altele, repararea tencuielilor interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea de instalații sanitare, de apă caldă și rece, de încălzire, a celor electrice, de gaze naturale, acustice și de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecție etc. În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze Centrul Cultural „Bucovina”, cu structurile sale subordonate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: