Este lansat „Programul Rabla” pentru tractoare

> Proprietarii de tractoare și mașini agricole se pot înscrie în perioada 12 septembrie – 10 noiembrie > Prima de casare este de cel mult 17.000 lei
 

Comisarul-șef regional de mediu sucevean Diana Mihaela Gășpărel informează că a fost lansat programul de stimulare a înnoirii parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate. „În perioada 12 septembrie – 10 noiembrie 2011, proprietarii de tractoare și mașini agricole autopropulsate au posibilitatea de a se înscrie în acest program”, anunță Gășpărel. La nivel național, valoarea finanțării pentru anul 2011 este de 50 de milioane de lei, cuantumul primei de casare fiind de cel mult 17.000 lei. Prima nu va depăși 40% din prețul de achiziție al tractorului sau al mașinii agricole noi, preț care nu include TVA. Beneficiarii sunt producători agricoli care dețin în proprietate tractoare și/sau mașini agricole autopropulsate uzate, înmatriculate pe numele lor, respectiv persoane fizice și persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, grupuri de producători recunoscute și înregistrate. De asemenea, pot depune proiecte unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile de învățământ, unități aparținând cultelor recunoscute în România, instituții publice, operatori economici și organizații neguvernamentale. Programul, ni s-a precizat, vizează diminuarea efectelor poluării asupra mediului și sănătății populației cauzate de emisiile de gaze de eșapament și de scurgerile de substanțe periculoase, precum și prevenirea generării deșeurilor și atingerea obiectivelor privind recuperarea și valorificarea deșeurilor provenite de la vehiculele scoase din uz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: