Un prim ajutor pentru posesorii gospodăriilor inundate de la Ițcani

Primăria Suceava va face anchete sociale la cele 35 de locuințe din cartierul Ițcani, inundate de deversarea așa-zis controlată făcută de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, a declarat primarul municipiului, Ion Lungu, care a arătat că în ședința din 29 septembrie vor fi alocate sume de bani familiilor respective în funcție de paguba produsă.
 

Potrivit edilului-șef sucevean, situația familiilor sinistrate este dramatică și despăgubirile complete vor trebui acordate de cel care a produs paguba, respectiv CN Apele Române. Lungu a spus că a fost luni în zonă și a stabilit ca împreună cu SGA Suceava să fie decolmatat canalul care era înfundat și a dus la inundarea zonei, mai ales că acesta este un pericol de infecții întrucât în canal se află animale care au murit în urma acestei inundații. Primarul a precizat că decolmatarea ar fi trebuit să fie făcută de SGA Suceava, dar că nu poate sta cu mâinile încrucișate, mai ales că dacă acest canal rămâne colmatat există pericol pentru producerea de noi inundații. Totodată, Lungu a făcut un apel la firmele din municipiu să doneze materiale de construcții necesare reparării caselor afectate de inundație. Primarul a subliniat că pentru despăgubiri complete, familiile sinistrate trebuie să se adreseze celor care au produs paguba, respectiv Apele Române, întrucât asiguratorul a arătat că nu poate plăti despăgubiri în acest caz, nefiind vorba de calamitate naturală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: