Aplicarea legilor fondului funciar: povestea continuă

➢ Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată a decis acordarea de despăgubiri pentru 8 persoane fizice, 11 solicitări fiind invalidate
 

La 20 de ani de la apariția primei legi a fondului funciar, la Prefectura Suceava continuă procesul de aplicare a respectivelor prevederi. Astfel, recent s-a consumat o nouă ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului județului Suceava, Monica Tătaru, în cadrul acesteia au fost validate, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate, 271,38 de hectare, dintre care 263 de hectare de terenuri forestiere și 8,38 de hectare cu terenuri agricole. „Pe durata întrunirii, au fost adoptate 73 hotărâri, pe numele a 68 persoane fizice și o persoană juridică, în acest din urmă caz fiind vorba despre o unitate de cult”, evidențiază Tătaru. Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii, 6 hotărâri au ca obiect validări de terenuri agricole cu amplasament, pentru o suprafață de două hectare de teren, beneficiare fiind 10 persoane fizice, în timp ce 11 hotărâri consacră validări de terenuri cu vegetație forestieră și amplasament, în cauză fiind un total de 65 de hectare și 19 persoane fizice îndreptățite. Două decizii ale comisiei specializate se referă la validarea dreptului de proprietate a 3 persoane fizice, ținta fiind 18 hectare de terenuri cu vegetație forestieră, încă 8 hotărâri având ca rezultat constituirea de terenuri aferente locuințelor a 8 persoane fizice, suprafața validată fiind de 0,38 hectare. În 8 cazuri, membrii comisiei au hotărât să valideze amplasamente în suprafață de 184 de hectare, dintre care 4 hectare de teren agricol pentru Parohia ortodoxă Liteni, comuna Moara, diferența fiind terenuri forestiere, având beneficiare 20 persoane fizice. Nu în cele din urmă, în 3 cazuri Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată a decis acordarea de despăgubiri pentru o suprafață de 2 hectare de teren agricol, de compensări urmând a avea parte 8 persoane fizice. De menționat este și faptul că 24 hotărâri au statuat modificări poziții, iar 11 solicitări au fost invalidate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: