Absolvenții din acest an contribuie la creșterea numărului de șomeri

➢ Tinerii care nu se înscriu la AJOFM în termen de două luni de la absolvire își pierd dreptul la ajutorul de șomaj
Absolvenții din acest an vor contribui la creșterea numărului de șomeri din județul Suceava. Astfel, după prima sesiune a bacalaureatului din acest an, aproape 1100 de tineri proaspăt ieșiți de pe băncile școlii au intrat în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), numărul solicitanților urmând a crește în mod consistent și după recenta evaluare de toamnă a absolvenților de liceu. Potrivit legii, după examinare, timp de două luni, respectivii absolvenți sunt în căutarea unui loc de muncă, iar, la expirarea acestui interval, cei care au depuse dosare vor beneficia de indemnizația de șomaj.
 

„După ce este împlinit termenul de decădere, cei care nu și-au găsit un loc de muncă vor primi indemnizație de șomaj”, declară purtătorul de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde. Legea stipulează că absolvenții care nu reușesc să se încadreze în câmpul muncii în termen de 60 de zile de la absolvire și care nu urmează vreo altă formă de învățământ vor reveni la AJOFM după 1 septembrie, în cazul sesiunii de vară, și după 1 octombrie, în cel al sesiunii de toamnă, în vederea solicitării plății indemnizației de șomaj. Cei care nu procedează astfel, în termenul prevăzut, își pot pierde dreptul la ajutorul de șomaj, care reprezintă 50% din indicatorul social, respectiv circa 250 de lei. În urma rezultatelor dezastruoase de la bacalaureatul din acesta an, se crede că numărul celor care își vor depune dosare de șomaj va fi mai mare față de anii anteriori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: