Stație de captare a apei și stație de epurare la Bilca

➢ În prezent, numai 50 de localnici au început lucrările pentru racordarea la apă și canal, administrația locală intenționând însă a atrage în sistem aproximativ 500 de gospodării
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat în cursul zilei de ieri, două obiective extrem de importante în localitatea Bilca, în cadrul unui proiect cu finanțare de aproximativ 2,6 milioane de euro, de la Uniunea Europeană. Este vorba despre o stație de captare a apei și una de epurare a apelor uzate menajere de la gospodăriile oamenilor, lucrarea având ca parte integrantă și realizarea a peste 11 km de conducte pentru alimentarea cu apă potabilă și o rețea de peste 13 kilometri de canalizare.
 

Ambele obiective inaugurate joi, în jurul orei 14, au fost realizate din fonduri europene, investiția ridicându-se la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi. Alături de președintele Consiliului Județean Suceava, la inaugurare au participat primarul comunei Bilca, Zaharie Rusu, senatorul PDL Tiberiu Prodan, deputatul PNȚCD Mircea Irimescu. La un moment dat au putut fi văzuți la eveniment și președintele PSD Suceava Cătălin Nechifor, însoțit de președintele executiv Ovidiu Donțu. Președintele CJ a apreciat eforturile realizate pentru finalizarea investiției și a cerut primarului să „convingă” cât mai multe persoane să se racordeze la sistemul de alimentare cu apă potabilă. „Apa potabilă și canalizarea fac parte din ABC-ul civilizației. Trebuie ca dumneavoastră să îi convingeți pe oameni să se racordeze la sistemul de canalizare și la cel de alimentare cu apă, ca această investiție să se justifice. Următorul pas va trebui să fie atragerea de investiții în zonă”, a explicat Gheorghe Flutur. În momentul de față, din comuna Bilca doar 50 de gospodari au demarat lucrările pentru racordarea la apă și canal, ținta primarului fiind undeva la 500 de case.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI