PSD, pus pe jar de eventualitatea comasării alegerilor

> În caz că s-ar ajunge aici, PSD are în vedere, ca măsură extremă, inclusiv demisia din funcții a tuturor aleșilor săi > „Sper să nu ajungem acolo. E un act dramatic, ce poate genera un conflict național…”, spune Cătălin Nechifor, liderul sucevean al PSD
 

PSD nu este de acord cu comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, a declarat, ieri, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că, pentru a împiedica o asemenea decizie, opoziția se va adresa Curții Constituționale, Comisiei de la Veneția și ar putea recurge la o măsură extremă, ca toți aleșii PSD să demisioneze din funcții. Potrivit președintelui Organizației Județene Suceava a PSD, actuala guvernare va încerca, prin angajarea răspunderii Guvernului, să modifice legea administrației publice locale și legea alegerilor locale pentru a prelungi mandatul aleșilor locali până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. ”În Constituție este clar că mandatul de ales local e de 4 ani. Nu merge să interpretezi textul”, a spus Nechifor. El a arătat că actuala putere va încerca, în perioada următoare, până la mijlocul lunii noiembrie, să adopte, prin angajarea răspunderii Guvernului, modificările legislative astfel încât să comaseze alegerile pentru că printr-o dezbatere parlamentară nu sunt șanse să fie adoptate asemenea măsuri. Liderul social-democraților suceveni a spus că, pentru a împiedica o asemenea decizie de comasare a alegerilor, opoziția se va adresa Curții Constituționale, Comisiei de la Veneția care poate sancționa dramatic România pentru derapajele de la democrație, dar există și posibilitatea ca aleșii PSD să se retragă din toate structurile în care funcționează, atât la nivel central, cât și local, pentru a atrage atenția asupra pericolului instaurării dictaturii în România. ”Sper să nu ajungem acolo. E un act dramatic, ce poate genera un conflict național întrucât contextul social este fragil”, a conchis președintele PSD Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI