Prim-ajutor calificat, cu noi autospeciale de descarcerare și o ambulanță de reanimare

> Suceava primește 1,35 milioane de euro din fonduri europene, în felul acesta acoperindu-se nevoi din zonele în care nu există dotări pentru situații de urgență
 

Județul Suceava are parte de o nouă alocare de fonduri în cadrul proiectului de achiziționare de echipamente specifice pentru îmbunătățirea cantității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, a acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Suceava a accesat, încă de anul trecut, o primă tranșă în valoare de 2,1 milioane de euro, aceasta însemnând procurarea, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina”, a 7 autospeciale cu apă și spumă și câte o autospecială de cercetare, descarcerare și de analize medicale. Pentru județ, etapa a doua presupune încă 1,35 milioane de euro, fonduri cu care se vor aduce 6 ambulanțe de prim-ajutor, două autospeciale de descarcerare, o ambulanță pentru reanimare și încă o autospecială de intervenție cu apă și spumă. „S-au demarat procedurile de achiziție publică. Important este ca acest parc să fie folosit în mod corespunzător și repartizat pe întreaga suprafață a județului. În felul acesta acoperim o serie de nevoi în zone în care nu există dotări sau care sunt învechite”, declară președintele CJ Flutur, adăugând că respectivele dotări de la ISU vor lucra în complementaritate cu cele de la Serviciul Județean de Ambulanță. Președintele CJ a subliniat că UE susține 85% din valoarea investițiilor, 13% asigură Guvernul României, iar diferența de 2% este contribuție a bugetului județean. „Din păcate viața ne arată că avem foarte des nevoie de aceste utilaje, iar acesta este un pas înainte pentru siguranța cetățenilor”, a explicat Gheorghe Flutur. Pentru cele 6 județe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est sunt disponibile 16 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI