La Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării

„Discurs critic și variație lingvistică”

În perioada 8-9 septembrie 2011, în cadrul proiectului Provocările cunoașterii și dezvoltare prin cercetare doctorală PRO-DOCT, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează Conferința Internațională „Discurs critic și variație lingvistică. Noi perspective de investigare: receptări, analize, deschideri”.
 

Adresată prioritar doctoranzilor, conferința supune dezbaterii investigațiile realizate de tineri cercetători și rezultatele obținute în domeniul filologic – exegeză și hermeneutică literară, analiză lingvistică, istoria limbii, traductologie. De asemenea, propune un cadru de comunicare și împărtășire de experiențe academice în scopul dezvoltării profesionale și al cooperării interuniversitare din spațiul european. Evoluția cunoașterii în domeniul cercetării literare predispune fie la reevaluări critice ale metodelor de investigare, utilizate anterior în știința literaturii, fie la propunerea de metode novatoare aplicate fenomenului creației. Datorită diversității și multiplicității mijloacelor de construcție, discursul literar reprezintă, pentru analiza lingvistică, un obiect complex care solicită instrumente de investigare diversificate și complementare, unele dintre ele instituite de mult timp, altele fundamentate în ultimele decenii. Conferința reunește aproximativ 80 de tineri cercetători din România, Germania, Franța, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii, Suedia, Polonia, Ucraina, Iran și Coasta de Fildeș. Cele patru secțiuni, în limbile română, germană, franceză și engleză, se desfășoară pe parcursul a două zile în incinta Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Manifestarea debutează joi, 8 septembrie 2011, la ora 9.30, în aula din corpul E al Universității, cu o sesiune de conferințe în plen, susținute de germaniștii prof. dr. Hans Wellmann de la Universitatea din Augsburg, Germania („Zur Stilistik privater Tagerbücher”), și prof. dr. Ana Ruiz de la Universitatea Autonomă din Madrid, Spania („Intertextualidad en literatura intercultural / literatura digital. Nuevos lectores para un mundo en cambio”), precum și de romanistul prof. dr. Cornel Munteanu de la Universitatea Jagiellona Cracovia („Discurs și metodă în eminescologie”).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: