Peste 400 de suceveni au renunțat, anul acesta, la serviciile Termica

> În comparație cu anul 2010, numărul celor debranșați este cu 15% mai mic > Chiar dacă în număr mai mic, sucevenii au continuat, și în acest an, să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire
 

Potrivit oficialilor Termica, ritmul deconectărilor este mai mic față de anii anteriori, la sediul producătorului, furnizorului și distribuitorului de agent termic înregistrându-se peste 400 de solicitări. Cele mai multe au fost consemnate în august, lună deja cunoscută ca fiind consacrată întreruperii apei calde și reparațiilor din sistem. „Anul acesta s-au înregistrat în jur de 400 de cereri de debranșare, vârful de sarcină fiind în luna august, când furnizarea apei calde a încetat, iar Termica a desfășurat lucrările anuale de revizie și reparații”, a declarat directorul general al Termica, Silviu Gemănari, adăugând că, în comparație cu anul 2010, numărul celor debranșați este cu 15% mai mic. Șeful municipalității, Ion Lungu, evidenția că Suceava se bucură de privilegiul de a mai menține la termoficarea centralizată peste 75% din numărul foștilor abonați, menționând că actualii consumatori nu pot fi constrânși să rămână la „oala comună”. Aceasta, în ciuda unei tentative de proiect de hotărâre de Consiliul Local privind interzicerea debranșării, ANRSC respingând această inițiativă pe motiv de îngrădire a dreptului de liberă opțiune și a concurenței pe piață. „Noi, autoritățile locale, societatea de termoficare, trebuie să convingem cetățenii să nu se debranșeze, pentru că avem șansa unui serviciu centralizat de încălzire civilizat în municipiul Suceava”, reliefează primarul Ion Lungu, făcând trimitere la noua centrală care va fi amenajată în Lunca Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!