Municipalitatea suceveană riscă, în instanță, pierderea apartamentelor ANL cu chiriași rău-platnici

> „Riscăm să ne trezim cu procese în instanță, iar acele apartamente să fie în pericol de a fi pierdute, la un moment dat, de Primărie și ANL”, a declarat primarul Ion Lungu
 

Municipalitatea suceveană ar putea evacua din apartamentele ANL familiile care au datorii forte mari la plata cheltuielilor de întreținere. Primarul Ion Lungu declară că o serie de chiriași din blocurilor construite cu fonduri de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) nu-și onorează facturile la utilități, motiv pentru care, pentru început, va avea discuții cu cei în cauză, astfel încât să vadă dacă este vorba despre rea voință ori despre incapacitate financiară. „A apărut o nouă categorie de persoane care nu-și plătesc întreținerea: chiriașii din locuințele ANL. Vom avea discuții cu ei și vom lua măsuri, mergând chiar și până la evacuarea lor, în cazul în care nu-și plătesc contravaloarea utilităților. Vom vedea dacă este rea-voință sau neputință, pentru că suntem interesați să ținem situația sub control”, a spus Lungu. Șeful administrației municipale crede că trebuie luate măsuri de urgență, deoarece, în caz contrar, fir-mele de utilități se pot adresa instanței, pot executa silit și scoate la mezat locuințele cu pricina. Pentru a nu se ajunge în această situație, datornicii vor fi dați în judecată și evacuați din case, în locul lor urmând a fi aduși solicitanți de pe lista de așteptare. „Riscăm să ne trezim cu procese în instanță, iar acele apartamente să fie în pericol de a fi pierdute, la un moment dat, de Primărie și ANL. Ca atare, pe cei care nu sunt în stare să plătească aceste cheltuieli, îi vom da în judecată, îi vom evacua și vom introduce alte persoane în spațiu”, a accentuat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: