Furt în gașcă, ziua în amiaza mare

> Un localnic a fost lăsat fără 2000 de euro, 7000 de lei și 150 grame de aur > Sumele de bani și aurul se aflau într-o cutie metalică, în casă
 

Joi, la ora 22.30, Mihai M., de 55 de ani, din comuna Dărmănești, a sesizat poliția despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o cutie metalică în care se aflau suma de aproximativ 2000 euro, 7000 lei și 150 grame de aur. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în ziua respectivă, la ora 15.05, în dreptul locuinței victimei (proprietar de magazin) a oprit un autoturism de culoare închisă, înmatriculat în străinătate, ce se deplasa din direcția școlii din satul Dărmănești. „Din mașină au coborât un număr de 9 persoane, 7 femei, un bărbat și un copil de aproximativ 2 ani, ce era ținut în brațe de una dintre femei. Aceștia au pătruns cu toții în curte, sub pretextul de a cumpăra alimente de la magazin și de a se spăla la fântâna din curte, ce se află situată lângă casa de locuit. În momentul în care cele nouă persoane au intrat în curte, la domiciliul părții vătămate se afla soția acestuia, Mărioara M., care era în magazin, mama acestuia, în vârstă de 85 de ani, și Nicușor B., care-i ajuta la treburile gospodărești. În timp ce bărbatul, însoțit de două femei, au intrat în magazin pentru a cumpăra alimente, celelalte cinci femei s-au deplasat în zona fântânii, pentru a se spăla, moment în care una dintre ele a pătruns în locuința părții vătămate, de unde s-a întors după aproximativ 5 minute cu o cutie. Când a ajuns în dreptul acestora, a introdus cutia sub fustă, după care toate cinci au părăsit curtea locuinței, pe rând. La scurt timp au fost urmate și de restul persoanelor, care au revenit de la magazin, după care au plecat cu autoturismul în direcția DN 2, iar de aici spre comuna Pătrăuți”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. Persoanele în cauză aveau grai maramureșean, având vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Prejudiciul total estimat de partea vătămată este de aproximativ 30.000 de lei. Cercetările sunt continuate de cadrele Secției de poliție rurală nr. 5 Botoșana, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: