Bye bye, Kitty !

Vine din nou școala, iar pisicuța japoneză Kitty (investită a fi mesageră internațională a păcii), cea de pe ghiozdane și penare, de pe caiete și pixuri, despre care vă scriam acum un an-doi, vaaai, nu mai este în trend! Nici Barbie nu mai este la modă, iar despre Hannah Montana…, doar comercianții și copiii cei pricepuți pot zice. Revine Spiderman? Părinții nu sunt prea orientați, dar elevii sunt. Și-ncep negocieri, calcule și promisiuni. Acasă, pe stradă și la magazin. Copiii se pregătesc ca – din curtea de la țară ori din spatele blocului, acolo unde își pot alege coechipierii de joacă – să revină pe scena socială care este școala.
 

L.D. CLEMENT

Viață și repetiție pentru viață. Omuleț lângă omuleț. Cel cu hăinuțele cele mai șic, schimbate zilnic, înnoite periodic, alături de cel în ponosite straie second-hand. Cea dotată de la ghiozdan, penar etc. până la șosețele și funde și etc. de aceeași marcă, celebră și trendy, lângă fetița ieftină, cu creioane ieftine și stilou care murdărește degețelele și face purcei pe hârtie. Cel descărcat din limuzină în fața școlii, de părintele grijuliu care-i mai spune încă o dată să aibă grijă de iPhone, și cel de departe abia ajungând, gata asudat și înglodat. Cea cu două felii de pâine lipite cu margarină, alături de cea cu câteva banconote rozalii, care să-i astâmpere orice poftă. Laptele și cornul. Plus mărul. Bye bye, Kitty, vine școala!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: