În atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea localităților

Ruralul a câștigat competiția cu urbanul

> Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a referit, în mod special, la orașele făcute „la apel de noapte” de Guvernul PSD
 

Guvernul PSD a transformat comune mari în orașe condamnându-le la sărăcie, în condițiile în care se știa de atunci că nu vor putea fi atrase fonduri europene pentru dezvoltarea acestor localități – susține șeful administrației județene sucevene, Gheorghe Flutur. El a dat ca exemplu orașul Vicovu de Sus, „făcut la apel de noapte”, care nu poate beneficia de programe cu finanțare europeană pentru dezvoltare din cauză că nu se încadrează nici la comune și nici la orașe, în timp ce comunele din jur, Ulma, Brodina sau Straja, se dezvoltă, construiesc rețele de apă și canalizare și drumuri. „Ruralul a câștigat în această competiție” a declarat, ieri, la Brodina, președintele CJ Suceava. Potrivit lui Flutur, vor fi necesare fonduri și pentru aceste orașe cu 15-20.000 de locuitori. „Sper să lansăm și un proiect pentru orașele mici. Va trebui să negociem cu Uni-unea Europeană ca în viitorul exercițiu bugetar să fie programe și pentru astfel de localități” a spus Flutur. Președintele CJ Suceava a inspectat, joi, derularea unui proiect, prin PNDR, de 2,4 milioane de euro, derulat în comuna Ulma, unde se modernizează pe o lungime de 10 kilometri drumul comunal Nisipitu – Lupcina ce va permite unui număr de 1.400 de familii să aibă acces spre centrul comunei. În cadrul aceluiași proiect se va înființa un centru de asistență de tip „school after school”, dar se și modernizează și căminul cultural din comună. Și în comuna Straja, tot prin PNDR, se derulează un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro prin care se modernizează două tronsoane de drumuri comunale (unul dintre acestea fiind distrus la inundațiile din 2008), se introduce rețea de apă și canalizare pentru care sunt deja 1000 de abonați, se construiește o creșă și se reabilitează căminul cultural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: