A fost inaugurat centrul de ocrotire a copilului “Sf. Ierarh Leontie”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la Rădăuți, la inaugurarea primului centru de ocrotire a copilului aparținând unei mănăstiri. Este vorba despre centrul de ocrotire a copilului “Sf. Ierarh Leontie”, ridicat de Mănăstirea Bogdana. Potrivit șefului administrației județene sucevene, acesta este primul parteneriat concret între stat și Biserică și reprezintă un nou început pentru 104 copii din centrele DGASPC Suceava care au fost preluați de acest centru și vor fi educați și supravegheați de angajații fundației Mănăstirii Bogdana. Flutur a spus că este de apreciat investiția făcută de Mănăstirea Bogdana, fiind construite zece case în care sunt cazați câte 10-12 copii, câte doi-trei copii în cameră, fiecare astfel de casă fiind dotată corespunzător, cu bucătărie, sală de mese și salon. Totodată, centrul are dispensar, sală de lectură, bibliotecă, locuri de joacă pentru copii, teren de sport. „Este un centru-pilot care trebuie să fie un exemplu în țară”, a subliniat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 

La rândul său, starețul Mănăstirii Bogdana din Rădăuți, PC Iustin, a spus că lucrările la acest centru au început de Ziua Copilului, la 1 iunie 2001 și este inaugurat la 1 septembrie 2011, zi importantă pentru Biserică, fiind începutul noului an bisericesc. El a spus că fundația care se ocupă de supravegherea și educarea acestor copii are 56 de salariați, toți cu specializare în domeniu, și a subliniat că emoțiile au fost mai mari pentru angajați decât pentru copiii care au venit în centru. PC Iustin a mai spus că pentru construcția acestui centru contribuția instituțiilor statului a reprezentat 9 la sută, restul fondurilor fiind asigurate din donații, dar a subliniat ajutorul consistent al CJ Suceava prin oamenii din această instituție care au acordat sprijin. Starețul Mănăstirii Bogda-na a mai spus că este de apreciat această colaborare între Biserica Ortodoxă Română și stat prin CJ Suceava și a menționat că, până în toamna anului viitor, se vor finaliza lucră-rile la alte case unde vor putea fi cazați alți 102 copii aflați în situație de dificultate. El a spus că la inaugurarea întregii investiții va participa PF Daniel, Patriarhul BOR. Funcționarea Centrului de Ocrotire a Copilului “Sf. Ierarh Leontie” este asigurată prin fon-duri alocate de CJ Suceava și de fundația mănăstirii Bogdana.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: