Pe lângă sprijinul de la stat

Primăria Suceava va acorda și propriile ajutoare la încălzire

> Tariful la energia termică nu va fi majorat, scumpirea bruscă fiind de natură să-i determine pe unii suceveni să părăsească sistemul centralizat de termoficare
 

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a declarat ieri că, pe lângă sprijinul financiar la încălzire anunțat de guvern, Primăria Suceava va acorda și propriile ajutoare la căldură. Edilul-șef spune că, de altfel, anual, deliberativul local aprobă fonduri destinate prestațiilor financiare excepționale, acestea din urmă vizând persoanele aflate în situații sociale grave. „Acolo unde sunt situații deosebite, prin sumele pe care le avem aprobate de Consiliul Județean, pentru situații de jenă financiară în care se găsesc anumite persoane, putem să alocăm, pe bază de anchete sociale, ajutoare celor care nu sunt în stare să-și plătească utilitățile, în speță facturile de termoficare”, arată ocupantul fotoliului din Areni. Edilul-șef revine și asigură populația că, în această iarnă, tariful la energia termică nu va fi majorat, rămânând al 185 lei/gigacalaorie. „Facem acest lucru, deși nu este simplu. Se fac niște eforturi mari din partea primăriei și a societății de termoficare și sperăm, în continuare, ca ajutoarele care se dau de la guvern pentru încălzirea locuințelor să se constituie într-o sursă de finanțare pentru Termica”, a subliniat Ion Lungu. Primarul susține că rămânerea la același preț are la bază rațiuni de menținere a numărului de abonați, o scumpire bruscă fiind de natură să determine pe unii suceveni să părăsească sistemul centralizat de termoficare. Edilul-șef Ion Lungu spune că Suceava se mai bucură încă de păstrarea a peste 75% din numărul inițial de beneficiari ai încălzirii la comun, aspect fiind foarte important și în perspectiva punerii în funcțiune a noii centrale în cogenerare de înaltă eficiență care va fi construită, în această toamnă, în Lunca Sucevei, de firma bucureșteană Adrem Invest. Reamintim că potrivit primelor informații, în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, de la bugetul de stat va fi compensată doar o anumită cotă din valoarea facturii la căldură. Astfel, pentru solicitanții care realizează până la 155 de lei pe lună, compensarea va fi de 90%; pentru cei care au venituri între 155 și 210 lei sprijinul este de 80%; între 210 și 260 de lei – de 70%; între 260 și 310 lei – de 60%; între 310 și 355 de lei – de 50%; între 355 și 425 de lei – de 40%; între 425 și 480 de lei – de 30%; între 480 și 540 de lei – de 20%, între 540 și 615 lei – de 10%, iar între 615 și 786 de lei – de 5%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: