Pentru că sunt multe accidente rutiere și ambulanțe puține

DSP roagă medicii din spitale să fie cât mai „operativi”

Având în vedere numărul extrem de mare de accidente rutiere din ultima perioadă, pe de o parte, și numărul redus de autosanitare existente în parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică fac apel la pacienți să solicite ambulanța doar în cazuri majore, și la medicii din spitale să fie cât mai operativi și să coopereze cu cei de pe ambulanțe.
 

Purtătorul de cuvânt de la DSP Suceava, Adrian Popescu, a precizat că SJA are doar 51 de mașini funcționale, cu tot cu acelea folosite pentru consultații la domiciliu, dar unele se defectează și stau mai multe zile în Service, astfel că pe teren nu sunt suficiente în contextul numărului mare de accidente rutiere: „Ar trebui să ajungă la Unitatea primire Urgențe doar urgențele majore, de aceea facem apel către pacienți să solicite ambulanța doar în situații serioase. Totodată, facem apel și la medicii din spitale să trateze cât mai bine echipajele serviciului de Ambulanță când aduc pacienți la Centrele de Primire Urgențe sau Unitatea primire Urgențe. Să facă tot posibilul pentru a întocmi cât mai repede documentația pentru cazurile respective. În ultima săptămână a fost un număr impresionant de accidente rutiere, iar unitățile de ambulanță au fost extrem de solicitate, de aceea facem apel la medici să ajute pe cei de pe ambulanță și să fie cât mai operativi”, a declarat Adrian Popescu. „Nu trebuie să ținem echipajul de pe Ambulanță la ușa spitalului” El a explicat că la Spitalul Rădăuți, de pildă, există contracte încheiate cu o firmă din Suceava pentru explorări funcționale la RMN și CT, de aceea au nevoie de ambulanță pentru a transporta pacienții respectivi: „Le recomand să stabilească niște ore cu cei de la ambulanță, să existe colaborare și comunicare cât mai bune între spital și ambulanță, pentru a nu bloca mult timp mașinile”. Aceeași atenționare a fost făcută pentru transportul cu ambulanța către alte spitale din țară, care se face la soli-citarea unor medici din spitalele județului: „Trebuie înțeleasă și partea medicală, dar și să se gândească că, în afară de pacienții lor, sunt cei căzuți pe marginea șoselei, răniți în urma unor accidente rutiere. Trebuie să avem mereu asigurate mașini pentru aceste cazuri urgente, nu ne permitem să nu ajungem la timp, altfel ambulanța riscă să fie reclamată în instanță, sunt astfel de reclamații. Nu trebuie să ținem echipajul de pe ambulanță la ușa spitalului”, a conchis purtătorul de cuvânt. În ultimele 3 zile, circa 10 persoane au ajuns la Spitalul Județean Suceava cu răni mai grave sau mai ușoare prin accidente rutiere. Cazul cel mai grav, petrecut pe 22 august, este cel de la Spătărești, din jurul orei 18, în care au fost implicate două autoturisme, accident soldat cu 5 victime dintre care 3 minori. Accidentul acesta a fost aidoma simulării efectuate în această primăvară de către DSP, Poliția Rutieră și SJA. Viața „bate” imaginația…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: