La Căminul de bătrâni Solca, din resurse proprii

„Lucrările continuă destul de bine”

Directorul interimar al Căminului de bătrâni din Solca, dr. Adrian Ignat, ne-a declarat ieri că lucrările de amenajare sunt în curs de desfășurare “cu ce avem”, un etaj fiind deja gata.
 

Directorul spune că încă nu s-au obținut fonduri din cele solicitate de Primăria Solca Consiliului Județean Suceava, pentru lucrările fără de care nu se poate obține acreditarea de la Agenția de Prestații Sociale, dar până vor veni unele de la Guvern, așa cum a promis președintele Gheorghe Flutur, se lucrează cu materialele existente și cu oamenii locului. “Noi lucrăm în continuare cu ce avem, din fonduri proprii, avem materiale de construcție și oameni, dar sperăm să primim și bani. Cam 3 miliarde ne-ar trebui cu tot cu renovarea fațadei. Există un sponsor din Germania care a promis că va reface fațada clădirii, dar noi am putea funcționa și fără fațadă. Lucrările continuă destul de bine, cei care vor veni la Solca vor rămâne uimiți de schimbare”, ne-a spus dr. Adrian Ignat. Deși, oficial, Căminul de bătrâni Solca a fost înființat în urmă cu o lună de zile, în locul fostului spital de boli cronice desființat de la 1 aprilie, așezământul social încă nu funcționează conform noii destinații, fiindcă vechea clădire a spitalului are nevoie de anumite lucrări în interior și la exterior, pentru a se putea obține acreditarea și autorizația de funcționare. Ministerul Muncii alocă bani doar pentru plata salariilor celor circa 30 de persoane, foste salariate ale spitalului, angajate la cămin, dar nu și pentru renovare, astfel că, în lipsa fondurilor pentru reparații, Primăria Solca a făcut demersuri către CJ pentru a le obține, fondurile fiind absolut necesare realizării unui cămin așa cum cer normele. Clădirea fostului spital datează de pe la 1850, astfel că, pentru a se autoriza căminul, sunt necesare recompartimentarea fostelor saloane pentru bolnavi, schimbarea rețelei electrice și refacerea fațadei clădirii. La Solca sunt adăpostite acum doar 5 persoane cu grave probleme de sănătate, preluate de la fostul spital, hrana pentru ele fiind asigurată de preoții de la Biserica Arbore. În faza în care se află căminul ar putea primi o parte din beneficiari, dar nu pe toți cei 70 necesari pentru obținerea acreditării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: