Un nou drum județean va fi modernizat cu bani de la Uniunea Europeană

Încă un drum județean din Suceava va fi modernizat cu bani europeni după ce proiectul depus de conducerea administrativă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a fost declarat câștigător.
 

Semnarea proiectului a avut loc în acest weekend în prezența secretarului de stat Răzvan Murgeanu, care a sfătuit staff-ul CJ Suceava să se apuce cât mai repede de treabă, pentru că ministerul este pregătit să deconteze fiecare ban ce va fi investit în acest drum. Este vorba despre drumul județean care face legătura între Ilișești și localitatea Ciprian Porumbescu, un drum care măsoară 7,5 km, dar care ridică probleme deosebite. Proiectul se bucură de finanțare europeană prin POR (Programul Operațional Regional) și se ridică la valoarea 8,3 milioane de euro. „Este vorba de un proiect pe bani europeni, un drum care leagă Ilișeștiul de locul unde s-a născut Ciprian Porumbescu. Unul foarte dificil de executat, pentru că drumul trece printr-o zonă cu mari frământări de teren ce necesită lucrări de artă, pe care dorim să le demarăm cât mai repede, pentru că după finalizarea lor Stupca lui Ciprian Porumbescu va deveni un obiectiv turistic în circuit deschis”, a mai declarat, după semnarea proiectului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Pe lângă lucrările necesare pentru stoparea alunecărilor de teren din zonă, proiectul prevede și realizarea a peste 10.000 de metri liniari de șanțuri, drenuri și ziduri de sprijin. Drumul care face legătura între Ilișești și Ciprian Porumbescu este cel de-al 7-lea din județul Suceava care va fi refăcut cu bani europeni după Salcea-Verești-Roșcani, Dolhasca-Probota, Dărmănești-Calafindești-Siret, Vatra Dornei-Panaci, Pojorâta-Rarău și Mănăstirea Humorului-Poiana Micului spre Sucevița. „Trebuie observat și faptul că aceste drumuri pe care le modernizăm au un scop social deosebit, pentru că fac accesul mult mai ușor pentru zeci de mii de locuitori. Dar multe dintre ele au și o țintă turistică importantă, cum ar fi și cel de acum care privește localitatea Stupca”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. La rândul său, ministrul secretar de stat Răzvan Murgeanu a ținut să laude județul Suceava și să promită noi proiecte care acum sunt în analizare. „Ne încadrăm din nou în parametri în ce privește județul Suceava, ca de obicei, un județ harnic care își vede de treabă. Este al șaptea drum modernizat cu bani europeni, dar vă asigur că mai sunt și alte proiecte interesante pe masa de lucru, pentru că nu trebuie uitat că județul Sucea-va este un pol turistic foarte important al României și trebuie să se dezvolte așa cum este necesar”, a spus Răzvan Murgeanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: