Etapa a treia a admiterii la licee

Probe pe zecile de locuri rămase la liceele vocaționale

A treia etapă a admiterii la liceu 2011 începe la 1 septembrie cu probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă, pentru care în județ mai sunt neocupate 71 de locuri.
 

Cele mai multe, 30, sunt la Liceul cu Program Sportiv Suceava, profilul sportiv, fotbal și alte discipline sportive, mai puțin la handbal, care s-au ocupat la prima sesiune. Alte 19 sunt libere la Seminarul Teologic Suceava, 15 la polonă, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar 7 la clasa de limba ucraineană de la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret. Aceste probe durează până pe 4 septembrie, între 5 și 7 septembrie fiind repartizați pe locurile neocupate cei 40 de absolvenți de gimnaziu care s-au înscris în clasa a IX-a, din cei care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior. Ei au la dispoziție peste 1000 de locuri rămase neocupate după primele repartizări, Suceava fiind pe locul II din țară în ce privește numărul locurilor libere, cu 1005 locuri rămase, față de Iași, cu 1300 locuri neocupate. Anul acesta, județul Suceava a avut 9.748 absolvenți de gimnaziu, astfel că IȘJ a calculat bine numărul total de locuri de 9600, dar doar 8235 au fost repartizați în licee după primele două repartizări computerizate, ceilalți neînscriindu-se la școală mai departe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: