Astăzi, la Bacalaureatul II

Peste 2000 de candidați își încearcă norocul a doua oară

Prima probă la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat începe astăzi în 8 centre de examen din județ, unde sunt așteptați 2127 candidați care s-au înscris.
 

Este proba de verificarea competențelor la limba română, care va fi urmată marți și miercuri de probele de verificare a competențelor de limbi străine, iar joi și vineri, cea de competențe digitale. Săptămâna viitoare, elevii vor susține probele scrise, începând cu proba la română. În județul Suceava, 410 absolvenți de liceu vor susține probele în centrul de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, unde sunt arondați candidații de la Liceul Particular Nr. 1 și cei de la colegiul gazdă, 343 vor fi la centrul de la CN „Mihai Băcescu” Fălticeni, câte 318 la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, 309 sunt repartizați la Grupul Școlar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, 280 la Colegiul Tehnic Rădăuți, 258 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar 208 la Colegiul „Al. cel Bun” din Gura Humorului. Și această a doua sesiune se va desfășura în condiții de deplină securitate, dar la fel ca la prima nu vor fi peste tot camere de luat vederi din motive financiare. Doar Primăria Fălticeni a anunțat că a alocat bani pentru achiziționarea unor camere de luat vederi, care vor fi amplasate la centrul de la „Mihai Băcescu”. De altfel, la nivel național s-a comentat că la prima sesiune a bacalaureatului Suceava a avut cel mai mare indice de promovare (peste 65%) fiindcă nu au fost camere video și s-a putut copia. La sesiunea a doua a examenului s-au înscris 109.595 de candidați, în total, repartizați în 285 de centre din toate județele. Începând de azi funcționează și linia TEL VERDE 0800801100 (linie gratuită), pusă la dispoziție de Ministerul Educației, la care se pot semnala orice nereguli constatate în derularea examenului de bacalaureat. Ea este disponibilă zilnic, pe timpul examenului, între orele 9,00-19,00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: