Abuzuri la insolvența societății „Drumuri și Poduri”

> Șeful CJ, Gheorghe Flutur, recunoaște că a primit semnale negative inclusiv de la reprezentanții CJ în AGA și că se are în vedere înlocuirea firmei care derulează această procedură
 

Derularea procedurii insolvenței la societatea „Drumuri și Poduri” este marcată de nereguli, susțin reprezentanții consilierilor județeni PSD. Aceștia au somat executivul să precizeze dacă a luat în calcul abuzurile pe care le face societatea care se ocupă de in-solvența firmei de infrastructură județeană la care Consiliul Județean este unic acționar. „Pentru că abuzuri pot fi numite cele care se întâmplă. Să ai bani, comenzi de execuție și să te oprești din a executa, să oprești firma, acesta este un abuz. Să-ți pui o leafă de 5 ori mai mare decât una de bun simț, este tot abuz”, a relevat alesul social-democrat Mihai Grozavu. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, arată că, dată fiind declanșarea procedurii de insolvență, executivul are posibilități limitate de a interveni. „Fiind în această procedură de insolvență, cu un administrator desemnat, de aici încolo puterile noastre sunt limitate. Am făcut tot ce a depins de noi, având loc mai multe întâlniri în acest sens. Și eu, personal, sunt total nemulțumit și caut toate pârghiile care ne stau la îndemână, pentru că, prin insolvență, urmărim să rentabilizăm această societate”, a subliniat șeful executivului județean. Flutur recunoaște că a primit semnale negative inclusiv de la reprezentanții CJ în AGA și că se are în vedere înlocuirea firmei care se ocupă de insolvență. „Știm că au fost niște blocaje acolo, cu acest administrator. S-a solicitat chiar înlocuirea lui, pentru că nu se poate să nu cumpere bitum și să se asfalteze într-o lună de vară, doar așa că nu știu ce s-a întâmplat acolo”, a explicat Gheorghe Flutur, menționând că un nou termen în instanță se va consuma pe 6 septembrie. Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliul de Administrație ale Societății „Drumuri și Poduri” Suceava au cerut încă din martie anul acesta deschiderea procedurii de insolvență și reorganizare judiciară, în paralel trebuind a fi identificate soluții de asigurare a lichidităților. Într-o informare a Consiliului de Administrație se precizează că firma a intrat în zona de neprofitabilitate în anul 2009, când a înregistrat o pierdere de 3,9 milioane de lei, în 2010 pierderea fiind de 4,1 milioane de lei. De asemenea, în primele două luni ale lui 2011 nerealizările s-au situat la nivelul de 454.257 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: