2 din 143

„Bună ziua!”. „Bat pari”, cam în acest mod trebuie catalogat „dialogul” dintre reclamanții preotului Constantin Marișca de la Bursuceni și ziarul nostru. Reamintim că primeam recent o scrisoare-eseu, un fel de replică prolixă dată unui articol semnat anterior în ziar de preotul Ionel Filon (și el cândva paroh în Bursuceni, „neiubit” de reclamanți), replică scrisă de nu-se-știe-cine și „semnată” de 143 de enoriași (rămâne de văzut dacă chiar sunt toți enoriașii preotului Marișca, voci din sat insinuând că pe lista respectivă se află și cetățeni-sectanți…). Am zis „semnată” între ghilimele pentru că acel „tabel nominal” al celor care cer alungarea popii din sat ne-a fost remis (și nu numai nouă, ci tuturor autorităților cărora – până la noi – reclamanții li s-au adresat) în copie xerox. Cum cam știm să lucrăm cu scrisorile, am cercetat și s-a impus clar concluzia că acel tabel nu poate fi luat în serios.
 

Dumitru TEODORESCU

Ba chiar poate să fie contrafăcut, și avem convingerea că este, câțiva dintre semnatari afirmând că au semnat un tabel, dar în nici un caz unul prin care aderă la ideea de alungare a preotului Marișca din sat. Am scris ulterior un articol în care, în esență, am afirmat (și, credem, și dovedit) că autorul colectiv al reclamației (respectiv tabelul) este un fals grosolan. Numai că doi dintre cei înscriși pe tabel – Oroșan și Luca (astfel se semnează) – se supără tare (în numele cui oare?) pe sentința noastră și ne cere într-o nouă (și total diferită, ca scriitură, stil și motivație) misivă să ne cerem scuze public pentru afirmațiile noastre. De data aceasta preotul este acuzat clar de chestii nelegale (afirmă autorii) în legătură cu concesionarea terenului bisericii (fost imaș) unei firme care deține acolo o balastieră. Afirmam în articol că tabelul trimis nouă era întocmit de fapt pentru susținerea înființării unei asociații a utilizatorilor de pășune, asociație care încerca să controleze și partea de imaș cedată de primărie bisericii în contul fostelor ei proprietăți. Dar ne sunt acum trimise alte tabele, legate de aceeași asociație, întocmite probabil pentru a se conferi legalitate colectării de bani (10 lei de cap de vită) de la cetățenii care-și trimiteau vitele la păscut. Este interesant de verificat (și) ce s-a făcut cu acești bani. Oricum, noi am pus în mișcare „mașinăria” prin care se poate ajunge la adevăr. Pentru că, dincolo de tupeul fără măsură al „grupului de inițiativă”, este evident că acesta „bate pari”. Și și-i bat onorabilii săi membri chiar în sumanele lor…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: