Primăria Suceava va amenda doar proprietarii care cu rea-credință nu-și asigură locuințele

> Între societățile de asigurări și municipalitate nu există o colaborare locală, de aceea executivul nu are o bază de date cu locuințele care au fost deja asigurate
 

Municipalitatea suceveană nu a dat încă nicio amendă proprietarilor care nu și-au asigurat locuințele. Aceasta, în ciuda faptului că legislația în vigoare prevede că sancțiunile pentru neconformare se aplică începând cu data de 15 august. Șeful administrației din municipiul Suceava, Ion Lungu, arată că există mulți locuitori care trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar și precizează că amenzile consacrate de lege vor aplicate acolo unde se dă dovadă de rea-credință. „Până acum nu s-au dat amenzi. Însă, așa cum am mai spus, de 7 ani de când sunt primarul municipiului Suceava nu am amendat pe nimeni cu rea-intenție. Știm că este o problemă financiară destul de delicată și în ceea ce-i privește pe cetățeni. Eu cred că legiuitorul – când face legea – se referă la reaua intenție. Atunci când sunt probleme deosebite, iar oamenii nu au bani, prevederile respective nu pot fi atât de drastice”, evidențiază Lungu. Primarul nu a putut preciza câte locuințe „asigurabile” există în municipiul Suceava, declarând că va solicita și va prezenta în scurt timp un inventar al acestora. De asemenea, Ion Lungu a menționat că între societățile de asigurări și Primărie nu există o colaborare locală, de aceea executivul nu are o bază de date cu locuințele care au fost deja asigurate. Potrivit legii, nivelul sancțiunilor contravenționale care se pot da începând cu 15 august este cuprins între 100 și 500 de lei, amenzile aplicându-se de către primarul unității administrativ-teritoriale sau de către persoanele împuternicite în acest sens. Asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor se face în baza Legii nr. 260/2008. Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale, denumită PAD, are o valabilitate de 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: