De unde vine ploaia ?

Au trecut câteva săptămâni de la furtuna care s-a abătut asupra câtorva localități din județ, răstimp în care am primit vești și despre pățaniile mai multor asigurați (în general, posesori de poliță obligatorie) care se gândeau că pagubele li s-ar putea petici financiar cât de cât, dar care deja încep ca deja să-și ia gândul de la așa ceva. Un ins cu casa (în construcție) dezvelită de vânt, ar fi aflat că n-are drept să primească prima de asigurare, întrucât imobilele în construcție nu s-ar asigura și, în acest context, nici nu se poate aprecia care anume au fost stricăciunile.
 

L.D. CLEMENT

O femeie cu două case în curte, dar cu o singură asigurare, s-a trezit acum în situația de a nu ști care este imobilul asigurat. Avea să o afle de la inspectorul de asigurări: cel care nu fusese afectat de furtună! Un gospodar care a apucat să-și peticească acoperișul spart de grindină ar fi aflat că trebuia să stea pradă intemperiilor până se efectuează evaluarea. Unui altul, care își deplângea parchetul scump, umflat de apă, i s-ar fi spus că… mai potrivită ar fi fost o dușumea obișnuită, care să nu-i mai dea atâtea dureri de cap. Unei gospodine care-și frângea mâinile pentru mai multe ferestre sparte, i s-ar fi explicat în mod profesionist că rezolvă problema cu niște folii de polietilenă… Ar mai fi rezultat inclusiv că, din perspectivă… conceptuală, „inundația” este percepută în mod diferit de lege, asiguratori și păgubiți. Că, de fapt (dar încă nu se știe exact, se mai cercetează!), inundație sadea ar fi cea care te udă de jos, venind în șuvoaie, dar nu cea care trece prin acoperiș și tavan. Altfel, e dificil de descâlcit fiecare caz în parte; poate că (așa cum li s-ar fi spus unora) „vor fi rezolvate la București”, unde-și au firmele de asigurări conducerile și unde va fi având sediu și Ministerul Ploilor și al Furtunilor. Până atunci, fără a ignora importanța unei polițe de asigurare, ar rămâne o (generală) învățătură de minte: când cumperi un serviciu, să te interesezi în amănunt despre ce e vorba, pentru ca eventual să fii dezamăgit când îl plătești (dacă ești obligat să o faci), nu și după.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: