Sens

Deși li s-a mai strâns șurubul, se pare că mai sunt încă mulți cei care se străduiesc și chiar mai reușesc să-și cumpere câte o boală la adăpostul căreia să subziste întreținuți de societate și, totodată, să se justifice față de ea. Unii sunt împovărați de eșecuri, rămași cândva pe drumuri, fără să mai găsească apoi o cale cât de cât acceptabilă care să-i ducă până la o pensie oarecare. Alții, în schimb, n-au lucrat poate niciodată, dar au știut cum să-și genereze, astfel, un minim venit sigur, blindat cu hârtii parafate, altfel dificil (dacă nu imposibil) de contestat.
 

L.D. CLEMENT

În acest context, aflu de un ins cu suficientă stare (clădită după o viață de muncă intensă și recunoscută), cu fii bine situați și la casele lor, cu nepoți fără griji. Ins care – deși se știe că mult bine a făcut la viața și munca lui – se găsește lovit de boli grele. Boli care i-ar cere odihnă măcar, mai ales că nici minunile – dacă ar fi cumva invocate – nu-i dau cine știe ce șanse. S-ar spune că zilele îi sunt numărate. Dar nu i le numărăm noi; nu știm a număra timpul nimănui. Și cu toate acestea muncește mai departe (are chiar două slujbe!); poate că terapeutic, poate că altfel negăsindu-și un (alt) sens. Despre sens, așadar, ar putea fi vorba, în cele din urmă. Înainte de a vă înșira rândurile acestea, cineva știutor al poveștii, îmi zise: Are vreun sens? Dar sensul, dacă e să fie, crește (și) dincolo de noi. Dincolo de el, dincolo de mine, dincolo de dumneavoastră. Singuri nu-l stăpânim, ci doar împreună.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI