Bătrânul de 72 de ani din Straja care ascundea țigări în valoare de 512.000 de lei a fost arestat

Tribunalul Suceava a avut, ieri, pe rol, două recursuri în dosarul de contrabandă de la Straja în care sunt implicați un tânăr de 30 de ani, Ioan Popescu, și un bătrân de 72 de ani, Mihaiu Bodnar, ambii din localitatea de munte.
 

Tânărul, arestat săptămâna trecută de Judecătoria Rădăuți, a cerut punerea sa în libertate, în timp ce, în cazul complicelui său, Parchetul Rădăuți a fost cel care a solicitat încarcerarea, Judecătoria respingând, în faza de fond, această propunere. Reamintim că Poliția a descoperit în urma unei acțiuni 120 de baxuri cu țigări de contrabandă, de proveniență R. Moldova, la Straja, în șura lui Mihaiu Bodnar, Ioan Popescu fiind identificat ulterior ca acela care a negociat depozitarea mărfii la locuința bătrânului. De precizat că valoarea țigărilor a fost estimată la 512.000 de lei. S-a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința lui Ioan Popescu și, ulterior, a conducerii în teren a acestuia, activități care au conturat comiterea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, inculpatul indicând atât locul negocierii, cât și locul pe unde au pătruns în țară cărăușii cu baxurile de țigări. În fapt, suspectul, împreună cu autori necunoscuți, în baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 1/2.08.2011, a introdus ilegal în România, peste frontiera verde cu Ucraina, a transportat și a depozitat în imobilul proprietatea lui Mihaiu Bodnar, cu acordul acestuia din urmă, la o distanță de circa 1 km de frontiera de stat cu Ucraina, 120 baxuri cu pachete de țigări, provenite din contrabandă, pe care erau aplicate timbre fiscale emise de autoritățile Republicii Moldova. Instanța Tribunalului a hotărât ca recursul lui Popescu să fie judecat miercuri. Vești proaste pentru bătrânul în vârstă de 72 de ani, acesta urmând a fi arestat preventiv, potrivit mandatului emis de judecători, o perioadă de 29 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: