Votul prin corespondență rămâne pe ordinea de zi a MCSI

Ministrul comunicațiilor și societății informaționale (MCSI), Valerian Vreme, a spus ieri la Suceava că se lucrează încă la legea privind votul prin corespondență și s-a declarat un adept al acestui sistem de votare.
 

Vreme a spus, într-o conferință de presă, că deocamdată proiectul de lege este în dezbatere publică și că se dorește implicarea tuturor cetățenilor români în procesul de vot. „Eu sunt un adept al votului prin corespondență. Trebuie să implicăm absolut toți cetățenii români, fie că sunt în Spania sau din alte țări, în procesul de evoluție politică și socială a României”, a spus ministrul. Din punctul său de vedere, toți românii au „aceleași drepturi și obligații”, iar votul prin corespondență este și o recompensă pentru modul în care românii din afara granițelor contribuie la dezvoltarea economică a țării, trimițând bani în țară familiei. Valerian Vreme a spus că se mai lucrează la forma finală a legii și că nu s-a pus deocamdată problema să existe și vot electronic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: