Valerian Vreme trage linia la Suceava

➢ Ministrul e mulțumit de modul cum au fost ajutate IMM-urile
Ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Valerian Vreme, prezent ieri la Suceava, a anunțat că ministerul pe care-l conduce se poate lăuda că e pe punctul de a finaliza semnarea contractelor pentru proiectele care au fost deja depuse și că se așteaptă ca anul 2012 să fie unul „al absorbției masive de fonduri”.
 

Vreme Valerian Ministrul, care a fost prezent duminică la Suceava la invitația deputatului PDL Sanda-Maria Ardeleanu, a spus, într-o conferință de presă, că până la finele anului vrea să semneze „absolut toate contractele, să putem spune că avem 100 % contractat din ce a fost alocat prin ciclul de finanțare”. Valerian Vreme a declarat că 27 de firme din Suceava vor primi câte 25.000 de euro (partea de contribuție proprie a IMM-urilor fiind de doar 10%), ceea ce situează localitatea la capitolul succese pentru IMM. „Din Suceava sunt 27 de proiecte care vor primi bani, atât pentru dotarea cu calculatoare, soft de bază, dar și acces la internet timp de 3 ani. Din punctul meu de vedere, este un program care a mers în sprijinul mediului de afaceri”, a ținut să sublinieze șeful MCSI. Spitalele din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc așteaptă semnătura ministrului comunicațiilor Deputatul PDL de Suceava Dan Gabriel Gospodaru a spus, la rândul său, în aceeași conferință de presă, că în colegiul 10, al cărui reprezentant este în Parlamentul României, sunt depuse deja două proiecte care vizează informatizarea spitalelor din Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc. Parlamentarul sucevean a profitat de ocazie și i-a reamintit ministrului de aceste două proiecte, exprimându-și speranța că vor fi semnate și date în finanțare. „Noi am depus aceste două proiecte. Acum sperăm ca ele să fie eligibile”, a mai spus Dan Gabriel Gospodaru. Ministrul comunicațiilor a făcut cunoscut că, pentru proiectul privind informatizarea spitalelor din România, sunt alocate peste 15 milioane de euro, bani care vor ajuta la achiziționarea de hard, soft de specialitate și instruirea personalului spitalelor pentru folosirea sistemului. Tăriceanu e principalul vinovat de modul cum se mișcă România în atragerea de fonduri europene La conferința de presă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Dan Constantin Cadariu a ținut să remarce că absorbția fondurilor europene ar fi fost cu totul alta dacă, în perioada 2007-2008, când premierul țării era Călin Popescu Tăriceanu, s-ar fi lucrat altfel, în sensul pregătirii proiectelor pentru a primi finanțare. „Suceava derulează extrem de multe proiecte cu finanțare europeană. Dacă anii 2007-2008 nu ar fi fost irosiți, probabil nu exista un așa mare decalaj în ce privește absorbția de fonduri europene între România și celelalte țări. Sperăm că la ce a rămas de contractat pe Suceava să vină cât mai repede banii”, a conchis Cadariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: