Accesul cu cartele în școli, „bani aruncați”

> „Practic, vom arunca aiurea banii din fondurile municipalității doar pentru a ponta prezența elevilor la școală”, arată Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava > Primarul Lungu susține că alocarea fondurilor necesare este de competența administrației locale, așteptându-se actul normativ de rigoare
 

Introducerea sistemului de acces pe bază de cartele electromagnetice în unitățile școlare va avea drept consecință cheltuirea inutilă a banilor municipalității, opinează alesul social-democrat Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava. Iordache arată că prezența în sala de curs este ținută de profesorul titular, problema reală fiind că elevii nu se prezintă deloc la școală și nu aceea că aceștia nu intră în unitatea școlară. „Problema cartelelor este una creată artificial, acestea trebuind să înlocuiască, oarecum, catalogul. Problema de fond este, însă, că elevii nu ajung la școală, nu că nu intră în școală. Prezența elevilor la cursuri este constatată de profesorul titular la clasă și care ține ora respectivă. Practic, vom arunca aiurea banii din fondurile municipalității, doar pentru a ponta prezența elevilor la școală”, a reliefat Iordache. Primarul Ion Lungu a declarat că alocarea fondurilor necesare este de competența administrației locale, așteptându-se un act normativ care să instituie obligația introducerii sistemului de acces pe bază de cartele. Abia după apariția acestuia, în urma aprobării în ședința Consiliului Local din luna august, de la buget vor fi disponibilizați și banii necesari. „Așteptăm să vedem ce va fi, pentru că se tot vehiculează despre această inițiativă a Ministerului Educației, de a introduce acele cartele de acces în școli. Evident, este un lucru care ne va solicita din punct de vedere administrativ, pentru că este datoria Primăriei să facă acest lucru. Am lăsat pentru luna august, să vedem dacă va fi dată o hotărâre în acest sens, în așa fel încât să putem prevedea fondurile necesare”, a subliniat Ion Lungu. Reamintim că, recent, secretarul de stat în Ministerul Educației Oana Badea a anunțat, la Suceava, că anul în anul școlar viitor intrarea elevilor în școli se va face numai pe baza cartelelor magnetice înregistrate de un sistem computerizat. Badea crede că, astfel, absențele nu vor mai putea fi atât de ușor motivate, iar persoanele străine nu vor mai intra necontrolat în unitățile de învățământ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: