Târgul Meșterilor Populari de la Muzeul Satului Bucovinean

Început de bun augur

Târgul Meșterilor Populari de la Muzeul Satului Bucovinean se anunță mai bogat în meșteri și mai variat în produse, ieri circa 80 de meșteri fiind deja la standuri, iar alții sunt așteptați astăzi.
 

Sunt veniți meșteri din Baia Mare, Sighetul Marmației, Prundul Bârgăului, Botoșani, Iași, Roșiorii de Vede, Răucești-Neamț și alte zone etnografie din țară, precum și din județul Suceava, fiind bine reprezentate țesăturile, ceramica și produsele din lemn. Anul acesta sunt prezentate și produse alimentare, precum cozonac și dulciuri aduse de la Fundu Moldovei, miere de albine și produse apicole din Fălticeni și Vrancea, iar astăzi sunt așteptați producători de șerbet, dulceață și sucuri naturale de la Văratec, ne-au precizat organizatorii. La capitolul „noutăți” ei au bifat machete din sticlă, lucrate de un meșter din Maramureș, produse artizanale din lemn de la Sighetu Marmației, icoane pe sticlă și lemn din Sălaj, ceramică de Toplița, păpuși din cârpe, bundițe cu motive tradiționale din zona Neamțului și multe altele. La ora prânzului, ieri, erau deja destui vizitatori la târg, care au fost întâmpinați de muzica Fanfarei din Stamate. De altfel, în fiecare din cele 3 zile de târg, de la ora 15, pe scenă vor evolua formații locale, apoi trupele „Ro-Mania” și „Etnic”, Diana Bișinicu și Aromânii. Târgul de anul acesta a ajuns la ediția a XV-a, iar organizatorii speră ca vremea să țină cu ei și să permită meșterilor să-și prezinte și, mai ales, să-și vândă creațiile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: