Zona metropolitană Suceava are statut și act constitutive

> Asocierea înlesnește dezvoltarea economică, creșterea calității vieții locuitorilor și serviciilor oferite populației > Președintele Asociației este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de edil-șef al celei mai mari unități teritorial-administrative din componență
 

Aleșii locali suceveni au aprobat, în ședința ordinară de ieri, actul constitutiv și statutul Asociației de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava, precum și participarea municipiului reședință de județ, alături de orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara Pătrăuți și Bosanci la constituirea noii structuri. În cadrul aceleiași întâlniri a fost stabilită contribuția la patrimoniul Asociației, numindu-se și cei 23 de reprezentanți ai Sucevei în Consiliul de Administrație al Asociației. Potrivit legii, asociațiile de dezvoltare intercomunitară sunt structuri de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înființate de unitățile administrativ-teritoriale pentru realizarea în comun a unor servicii. Acestea au scopul derulării în comun a unor proiecte de interes zonal sau regional și furnizarea de servicii publice comune. Principalele domenii în care va activa asociația de dezvoltare intercomunitară sunt transportul urban și interurban, managementul deșeurilor, învățământ, infrastructură, turism și agricultură. De asemenea, Asociația de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava își propune administrarea eficientă și integrată a potențialului de care dispune zona, dezvoltarea culturii, sportului și agrementului, precum și atragerea de noi investiții și creșterea accesului la resurse. Primarul Ion Lungu a precizat că asocierea dintre unitățile administrativ-teritoriale în cauză înlesnește dezvoltarea economică, creșterea calității vieții locuitorilor și serviciilor oferite populației. Reamintim că deoarece aleșii din comuna Șcheia au fost împotriva intrării în Asociație, în noua zonă de tip metropolitan a acceptat să intre comuna Bosanci. Organele de conducere ale Asociației sunt Consiliul de Administrație, Consiliul Director și Cenzorul. Consiliul de Administrație are 57 de membri din rândul consilierilor locali ai localităților componente, din Consiliul Director făcând parte cei 8 primari. Președintele Asociației este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de edil-șef al celei mai mari unități teritorial-administrative din componență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: