Șoferii maxi-taxi care vorbesc la telefon sau fumează la volan, vânați de polițiștii locali și rutieri

> Controlate vor fi și microbuzele care staționează în stații mai mult decât durează urcarea sau coborârea persoanelor transportate
 

Polițiști locali din cadrul Primăriei Suceava, în colaborare cu lucrătorii Poliției Rutiere, vor face controale care vor urmări să depisteze șoferii maxi-taxi care stau în stații mai mult decât este permis. Verificările pe această temă sunt declanșate în urma discuțiilor cu sindicaliștii de la firma municipală de transport local de călători TPL, societate care funcționează în subordinea autorității municipale. Aceștia au reclamat că transportatorii privați ai Asociației Transportatorilor Publici Locali (ATPL) nu respectă hotărârea Consiliului Local care reglementează staționarea și că aceștia vor să preia și clienții autobuzelor și microbuzelor TPL. „Există reclamații la adresa transportatorilor privați din Asociația Transportatorilor Publici Locali (ATPL) care stau la capăt de linie sau uită să mai plece din stații, staționând mai mult decât este necesar pentru ca un călător să urce sau să coboare din mașină”, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, viceprimarul Lucian Harșovschi. În acest sens, luna trecută, aleșii locali au modificat Regulamentul pentru efectuarea transportului public local. Astfel, articolul 30 a fost completat prin introducerea prevederii potrivit căreia microbuzelor maxi-taxi li se interzice să staționeze în stațiile publice mai mult decât durează urcarea și coborârea persoanelor transportate. Totodată, transportatorii cu microbuze nu mai au voie să oprească în mod nejustificat la capetele intrărilor în stațiile publice de îmbarcare-debarcare. Potrivit noilor prevederi, conducătorii auto care încalcă aceste interdicții riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei. Controalele amintite au ca scop și depistarea șoferilor care, în timp ce conduc, vorbesc la telefon sau fumează, punând în pericol viața călătorilor. „În timp ce conduc, aceștia ar vorbi și cu două telefoane odată, dacă s-ar putea. Bineînțeles că, astfel, este pusă în pericol siguranța călătorilor”, subliniază Harșovschi, precizând că la conducătorii auto ai TPL, asupra cărora Primăria are control, „fenomenul” a fost aproape îndepărtat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: