Salariați și practicanți

După jumătate din anul pe care îl petrecem, firmele de recrutare și-au făcut socotelile și au început să dea publicității rezultatele lor. Nu cred că trebuie să le considerăm neapărat o oglindă fidelă a realității, întrucât e de înțeles că au și ele interese adesea lesne de ambalat în straiul informațiilor puse gratuit la dispoziția publicului.
 

L.D. CLEMENT

Totuși, din informările lor nu pot scăpa observației câteva constante: în prima parte a lui 2011 numărul slujbelor oferite (cu precădere, firește, în mediul privat) ar fi cu până la aproximativ 25% mai mare decât în anul anterior, au început să fie slujbe mai numeroase și în alte orașe decât Capitala (în vârf se află orașe din Ardeal; Suceava nu figurează în partea de sus a clasamentelor; iar orășelele și mediul rural… ca și cum n-ar exista!). Rămân să fie căutați specialiștii în computere (nu utilizatorii de), inginerii încep a fi mai mult prețuiți, de asemenea cadrele sanitare. Necesară este precizarea că toți aceștia sunt căutați inclusiv de firme românești interesate a-i plasa în străinătate (Spania, Marea Britanie și Franța ar fi la vârful ierarhiei din primele 6 luni, ierarhie care, deja, nu mai este valabilă). Dacă informațiile de mai sus par, cumva, dătătoare de optimism, aflați că, în medie, un ins care caută job reușește să-l găsească doar după 3-6 luni (iar aici este o altă poveste: mai puțin de jumătate – cam 40% – sunt angajați cu normă întreagă, iar cam tot în același număr sunt angajații pentru practică…, adesea neplătiți sau plătiți pe sponci, pentru ca după câteva luni să se afle din nou pe drumuri).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: