Președintele unei asociații de proprietari este suspectat că și-a mărit ilegal salariul

➢ Banii încasați necuvenit vor fi returnați, acesta riscând și o amendă de până la 3000 de lei
Mai multe nereguli au fost constatate în urma unor verificări făcute de serviciul specializat al Primăriei Suceava la o asociație de proprietari de pe raza municipiului Suceava.
 

Este vorba despre Asociația „Lazăr Vicol”, viceprimarul Lucian Harșovschi declarând ieri, într-o conferință de presă, că abaterile constau, printre altele, în achitarea de facturi nefundamentate cu referate și aprobarea președintelui; nereținerea contribuțiilor la asigurări sociale datorate de cenzor și președintele asociației; nevirarea la buget a obligațiilor aferente premiilor plătite în cadrul asociației. Harșovschi precizează că, din primele verificări, s-a evidențiat că, în perioada 2009-2011, ca urmare a unei aprobări ilegale date de Comitetul executiv pentru mărirea salariului cu 200 de lei, președintele asociației de proprietari în cauză, Ioan Lazăr, a încasat necuvenit suma de 4102 lei. „O neregulă importantă este aceea că președintele și-a mărit salariul ilegal. Mai exact, în cursul anului 2008, în baza hotărârii din martie a adunării generale a proprietarilor, acesta a avut un salariu de 800 de lei pe lună, pentru ca, în septembrie, Comitetul executiv – total ilegal din punctul meu de vedere – să procedeze la mărirea salariului de la 800 de lei la 1000 de lei pe lună. Văzând că au loc verificări, anul acesta s-a propus și aprobat, în Adunarea generală, salariul de 1000 de lei pe lună, însă banii încasați necuvenit vor trebui returnați”, a spus adjunctul șefului executivului municipal, menționând că președintele cu pricina riscă o sancțiune care poate merge de la avertisment până la amendă în valoare de 3000 de lei. Aceasta și ținând seama că, potrivit legislației în vigoare, președintele de asociație de proprietari este ales de membri și trebuie să beneficieze de indemnizație bănească și nu de salariu. În plus, s-a reliefat că, în 2010, la capitolul Cheltuieli administrative, asociația a încasat mai mult cu 7.806 lei față de cu un an în urmă. Pe de altă parte, a mai subliniat Harșovschi, la asociația respectivă au fost decontate bonuri pentru consumabilele necesare unei imprimante care nici măcar nu exista în dotare. În cursul zilei de ieri, trebuia ca președintele și administratorul Asociației de proprietari „Lazăr Vicol” să se prezinte la Primărie pentru a aduce eventualele obiecții și a semna procesul-verbal de constatare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: