PSD Suceava 2020

Final de iulie cu sărbători la Poiana Stampei

În perioada 29-31 iulie 2011 are loc ediția a XII-a a Sărbătorii comunei Poiana Stampei și a IV-a ediție a Festivalului Național „Flori de pe Dorna”. Vineri are loc primirea și cazarea turiștilor și a invitaților și jurizarea celor mai frumoase grădini și gospodării din comună.
 

Deschiderea oficială a Festivalului Național „Flori de pe Dorna” va avea loc sâmbătă, în parcul din apropierea Casei Muzeu. Pe lângă activitățile deja cunoscute, cum ar fi crearea unui covor din flori naturale sau aruncarea de către copii a coronițelor de flori pe râul Dorna, începând cu ora 10 vor avea loc concursuri sportive (atletism, cicloturism, volei, fotbal). La ora 11 va fi vernisată o expoziție gastronomică și se va da startul concursului de gătit în aer liber (miel jintuit, balmoș), concurs care se va desfășura la o stână turistică amenajată aproape de centrul comunei. La ora 12, în sala de festivități a primăriei va avea loc simpozionul cu tema “Identificarea și valorificarea patrimoniului local”, la care participă reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, ai ANTREC România, agenți economici din Bazinul Dornelor, oameni de cultură care își au rădăcinile în această comună. Amatorii de River Rafting sunt așteptați la ora 15, la râul Dorna (pe drumul ce duce spre Dornișoara) pentru câteva ore de senzații tari, ambarcațiunile fiind puse la dispoziție de organizatori. De la ora 20, în parcul Primăriei va avea loc un spectacol de muzică ușoară, invitată specială fiind Raluca Bobe. Manifestările de duminică încep cu slujba religioasă oficiată la biserica din Poiana Stampei de preoții din comună, cu participarea măicuțelor de la Mănăstirea Piatra Fântânele. La ora 12, în centrul comunei va avea loc o paradă militară urmată de parada portului popular, parada călăreților și a căruțelor. La ora 12,30 este programată o slujbă religioasă la monumental eroilor, în cadrul căreia vor fi cinstiți eroii locali care s-au jertfit pentru apărarea țării. Tot în cadru festiv, cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie le vor fi înmânate “Diplomele de Fidelitate” Începând cu ora 14, pe scena din apropierea Casei Muzeu va avea loc un spectacol folcloric, în cadrul căruia își dau concursul Grupul vocal “Flori pe Dorna”, ansamblurile folclorice „Poienița” – Poiana Stampei, „Plaiuri Someșene” din Feldru, județul Bistrița-Năsăud, “Plaiurile Bârgăului” din Prundul Bârgăului, “Cetina Călimanilor” din Neagra Șarului, Ansamblul “Perla” din Cernăuți, Ansamblul “Jastrowiacy” din Jastrowie, Polonia, soliștii vocali Ilioara Ștefănel, Suzana și Daciana Vlad (Maramureș), Raluca Dobre (Ianca), Iustina Irimia (Botoșani). Invitat special al serii de duminică este solistul Călin Brăteanu. De la ora 21, tineri și vârstnici sunt așteptați să se prindă în Hora Satului, care va avea loc în jurul focului de tabără. Organizatorii manifestărilor din acest an sunt Primăria și Consiliul Local Poiana Stampei, ANTREC Bucovina, Asociația “Vechea Bucovină” și Asociația “Roua Cerului”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: