Temă pentru vacanță

E un subiect ce se ține ca scaiul, ca râia, în variante din cele mai surprinzătoare. Surprinzătoare?! Ba bine (nu, nu-i bine!) că nu! Știți povestea recentă a educatoarei de la Dorohoi. Iar dacă încă nu o știți, rezumată e doar atât: după ce a fost supravechetoare la bacaloriat, a dat notă explicativă conținând o probă individuală, suplimentară, de necunoaștere a limbii române scrise. Acum zic unii c-o să-i facă nu știu ce; chiar s-o concedieze. Dar mă întreb: în ce articol, paragraf, literă o vor țintui pe biata absolventă de pedagogic (cel mai probabil) cu bacaloriat și în ce articol etc., pe toți cei care, într-un fel sau altul, au evaluat-o până acum?
 

L.D. CLEMENT

Însă deocamdată se pare că autoacuzatei i se protejează identitatea, ca și cum i s-ar aplica onesta prezumție de nevinovăție (?). Semn că i s-ar putea aplica și tratamentul buretelui care șterge totul. Dorohoianca este însă doar un exemplu contextual de agramat cu diplomă în exercițiul funcțiunii. Spun asta ca un apel la toate situațiile în care am recunoscut în juru-ne, scriind ori vorbind, atâția alți agramați, unii dintre ei cu diplome mult mai grele sau chiar semnatari de diplome. Spun asta și fiindcă, adesea, astfel de erori ilustrează și alte carențe din pregătirea unor indivizi ajunși să facă și să dreagă. Și de aceea mă gândesc că nefericita educatoare ar putea fi pedepsită doar cu o temă pentru vacanță, cam așa: să scrie de 100 de ori Sa făcut aceste erori fără intenți cu cratimă, acord și cu un „e” în plus, că la „e” încă nu e criză. Cu o lacrimă pe obraz stoarsă din gândul că cei neprinși rămân negustori cinstiți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: